Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Bringebær, makroner og sitronkrem

Bringebær, makroner og sitronkrem>

yoghurtfromasj og bringebærgele 

150 g yoghurt naturell

40 g sukker

10 g sitronjuice

1/2 vaniljestang, gjerne Tahiti

60 g pisket krem

1 plate gelatin

 

Bland alt utenom gelatinen. Legg gelatinen i kaldt vann til den blir myk. Varm opp litt av blandingen og løs opp gela- tinen i den. Bland i resten, og støp fromasjen i ønskede glass. Sett det kaldt.

 

Bringebærgelé

200 g bringebærpuré

2 plater gelatin

40 g sukker

litt sitronsaft

 

Bløt opp gelatinen i kaldt vann. Varm opp litt av bringe- bærpureen med sukkeret og løs opp gelatinen i den. Bland i resten og smak til med sitron- juice. Hell forsiktig over den stivnede yoghurtfromasjen. 

bringebærparfait

60 g fløte

40 g sukker

60 g eggeplommer, 3 stykker

1/2 vaniljestang

100 g hvit sjokolade, Valrhona

200 g pisket krem

1/2 plate gelatin

 

Bløt opp gelatinen i kaldt  vann. Pisk kremen. Sukker og eggeplommer piskes hvitt. Fløten varmes opp med vaniljestangen. Ha i egge- plommene og varm opp til ca. 80 °C. Rør godt underveis. Løs opp gelatinen i blandingen. Hell den over sjokoladen og rør sammen til en jevn smete. Avkjøl litt og bland i kremen. Støp kremen i ønskede former.

 

Nougatine

100 g fondant

50 g glukose

Kokes opp til 160 °C og helles over på et brett. Når det har stivnet, brekkes det i biter og kjøres i en mikser til det blir et fint pulver. Sikt pulveret over  på brett i et tynt lag. Lag firkanter i ønsket stør- relse i pulveret og smelt det i ovn eller med en gassbrenner.

 

Makroner

90 g mandelmel

110 g melis

50 g sukker

60 g eggehviter

litt rød konditorfarge

 

Mandelmel og melis siktes sammen. Pisk eggehvitene stive, og ha i sukkeret. Bland forsiktig med mandelmelet og ha i litt konditorfarge. Ha mas- sen i sprøytepose og sprøyt ut på et brett. Lufttørk i 20 minutter og stek deretter i ovn på 110 °C i ca. 16 minutter. 

 

Sitronkrem

saften av 2 sitroner

1 egg

65 g sukker

1/2 vaniljestang

1/2 plate gelatin

50 g smør

 

Bløt opp gelatinen i kaldt vann. Kok opp alt utenom gelatinen. Avkjøl litt og løs opp gelatinen i blandingen. Bruk norske bringebær til pynt. Anrett som på bildet eller på en annen delikat måte. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev