Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Tykkmelkspudding og sylta plommer

Tykkmelkspudding og sylta plommer>

2,5 dl fløte

2,5 dl økologisk tykkmelk

100 g sukker

½ vaniljestang

3 plater bløtlagt gelatinplater

 

Kok opp fløte, sukker og vaniljestang. Trekk av varmen og avkjøl til ca 70 °C. Rør inn bløtlagt gelatin. Avkjøl smeten til ca 40 °C og  rør inn tykkmelken.

Støp puddingen i porsjonsglass og sett disse kaldt.

 

Syltede plommer

1 kg plommer

300 g sukker

1 vaniljestang med frø og skall

 

Dypp rene sylteglass i kokende vann. Ta dem over på bakebrett. Tørk og bak dem i ovnen på 100 °C i ca 10 minutter.

Lag et lite snitt øverst på plommene. Ha plommene i kokende vann til du ser at skallet løsner litt. Plommene legges raskt i isvann og avkjøles.

Ta plommene opp og fjern skrellet. Kok opp en lake på vann, sukker og krydder. Legg plommene i den kokende laken og trekk kjelen av varmen. La plommene trekke til de er møre.

 

Kardemommesmuler

1 ts kardemomme

100 g mel

 90 g smør

100 g sukker

100 g mandler 

 

Skoldede mandler kjøres til mandelmel i en blender. Blandes godt med temperert smør, mel, sukker og kardemomme.

Smuldre deigen ut på et bakebrett med bakepapir og stek på 160 °C i ca 12 minutter eller til kardemommecrumblen er gyllen brun. Crumbelen avkjøles og smuldres opp til smuler.

Anrett de syltede plommene på toppen av puddingen og pynt med crumble til slutt.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev