2,5 dl fløte
2,5 dl økologisk tykkmelk
100 g sukker
½ vaniljestang
3 plater bløtlagt gelatinplater
Kok opp fløte, sukker og vaniljestang. Trekk av varmen og avkjøl til ca 70 °C. Rør inn bløtlagt gelatin. Avkjøl smeten til ca 40 °C og rør inn tykkmelken.
Støp puddingen i porsjonsglass og sett disse kaldt.
Syltede plommer
1 kg plommer
300 g sukker
1 vaniljestang med frø og skall
Dypp rene sylteglass i kokende vann. Ta dem over på bakebrett. Tørk og bak dem i ovnen på 100 °C i ca 10 minutter.
Lag et lite snitt øverst på plommene. Ha plommene i kokende vann til du ser at skallet løsner litt. Plommene legges raskt i isvann og avkjøles.
Ta plommene opp og fjern skrellet. Kok opp en lake på vann, sukker og krydder. Legg plommene i den kokende laken og trekk kjelen av varmen. La plommene trekke til de er møre.
Kardemommesmuler
1 ts kardemomme
100 g mel
90 g smør
100 g sukker
100 g mandler
Skoldede mandler kjøres til mandelmel i en blender. Blandes godt med temperert smør, mel, sukker og kardemomme.
Smuldre deigen ut på et bakebrett med bakepapir og stek på 160 °C i ca 12 minutter eller til kardemommecrumblen er gyllen brun. Crumbelen avkjøles og smuldres opp til smuler.
Anrett de syltede plommene på toppen av puddingen og pynt med crumble til slutt.