Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Tunbalderbråfløte, skogsgranite og røkt pære

Tunbalderbråfløte, skogsgranite og røkt pære>

Tunbalderbråfløte

 

 

1 liter fløte
40 g tørket tunbalderbrå eller 200 g fersk

Varm opp fløten til 60 °C og tilsett urtene. Hold temperaturen i ca. 20 minutter under omrøring. Sett fløten kjølig og la den trekke i minimum 12 timer.

 

Tunbalderbråkrem

 

400 g tunbalderbråfløte

60 g sukker

½ plate gelatin

1,17 g iota

 

Iota er et tryllepulver – i stedet for iota kan det brukes 2 plater gelatin. Iota, sukker og tunbalderbråfløte blendes godt sammen med en stavmikser. Varm massen opp til 80 °C og tilsett gelatin.

Hell kremen i former og la den herde i kjøleskapet i minimum 4 timer.

 

Røkt pærepuré

 

300 g skrelte pærer, uten kjerner

30 g sukker

Skrelt og renset pære kuttes i mindre biter og kokes opp med sukker som når man lager eplegrøt på svak varme. Smak til med litt salt og kaldrøyk pureen.

 

Skogsgranité

 

1 liter upasteurisert eplejuice av Filipa epler

30 g granskudd

30 g furuskudd

10 g grønne einebær

 

Bland det hele sammen og sett det kjølig i 12 timer for å trekke smak.
Sikt og ta vekk gran, einebær og furu og frys massen. Skrap den som du ellers ville gjøre med granité. Til anretningen liker jeg å bruke sitrusurter som sitron, basilikum, sitronverbena eller sitrontimian.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev