Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter tropicana

tropicana>

Bakt ananas

1 ananas

200 g sukker 

200 g vann

1 vaniljestang

 

Rens ananasen for skall og del den i fire. Skjær ut kjernen. Kok opp sukker med vann og vaniljestang. Bak den i laken på 160 °C til den er mør, ca 1 time, og avkjøl. Skjær i terninger på 1x1 cm.


Ananassorbet

2,5 dl ananasjuice

0,6 dl sukkerlake 

100 g glukose 

saften av 2 sitroner

 

Bland sammen ananasjuicen med sukkerlake, glukose og saften av sitron. Sil og kjør den i ismaskin.

 

Macaron

2 eggehviter

50 g sukker

90 g  melis

65 g mandelmel

Pisk eggehvite og sukker til det er stivt og vend inn melis og mandelmel. Ha massen i sprøytepose og sprøyt ut små klikker ca 3-4 cm i diameter. Tørk dem i romtemperatur i 20 minutter før du baker dem i ovnen på 160 °C i ca 5 minutter.

 

Ananaschips 

8 løvtynne skiver ananas

2 ss sukkerlake

Legg skivene på et bakepapir og pensle dem med sukkerlaken. Bak dem i ovnen på 75 °C i 8 timer.

Frossen hvit sjokoladekrem

0,65 dl fløte

65 g sukker

3 eggeplomme

125 g Valrhona Ivoire, hvit sjokolade 35%

2 plater gelatin

1 ts revet limeskall

2 ss sitronsaft

2 dl pisket fløte

 

Bland sammen fløte, sukker og eggeplommer i en bolle. Pisk det sammen i et vannbad til temperaturen er 85 °C. Hell den over den hvite sjokoladen og tilsett bløtlagt gelatin, limeskall og smak til med sitronsaft. Vend inn pisket fløte, ha kremen i former og sett den i fryseren. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev