Bakt ananas
1 ananas
200 g sukker
200 g vann
1 vaniljestang
Rens ananasen for skall og del den i fire. Skjær ut kjernen. Kok opp sukker med vann og vaniljestang. Bak den i laken på 160 °C til den er mør, ca 1 time, og avkjøl. Skjær i terninger på 1x1 cm.
Ananassorbet
2,5 dl ananasjuice
0,6 dl sukkerlake
100 g glukose
saften av 2 sitroner
Bland sammen ananasjuicen med sukkerlake, glukose og saften av sitron. Sil og kjør den i ismaskin.
Macaron
2 eggehviter
50 g sukker
90 g melis
65 g mandelmel
Pisk eggehvite og sukker til det er stivt og vend inn melis og mandelmel. Ha massen i sprøytepose og sprøyt ut små klikker ca 3-4 cm i diameter. Tørk dem i romtemperatur i 20 minutter før du baker dem i ovnen på 160 °C i ca 5 minutter.
Ananaschips
8 løvtynne skiver ananas
2 ss sukkerlake
Legg skivene på et bakepapir og pensle dem med sukkerlaken. Bak dem i ovnen på 75 °C i 8 timer.
Frossen hvit sjokoladekrem
0,65 dl fløte
65 g sukker
3 eggeplomme
125 g Valrhona Ivoire, hvit sjokolade 35%
2 plater gelatin
1 ts revet limeskall
2 ss sitronsaft
2 dl pisket fløte
Bland sammen fløte, sukker og eggeplommer i en bolle. Pisk det sammen i et vannbad til temperaturen er 85 °C. Hell den over den hvite sjokoladen og tilsett bløtlagt gelatin, limeskall og smak til med sitronsaft. Vend inn pisket fløte, ha kremen i former og sett den i fryseren.