130 g sukker
6 dl kremfløte
4 dl tjukkmjølk fra Røros
4 plater gelatin
2 hele stjerneanis
2 kanelstenger á ca 5 cm
2 vaniljestang
4 hele sorte pepperkorn
Fres krydderet i en tørr kjele i 3-4 minutter til det begynner å lukte krydder i hele huset. Ha sukker og fløte i kjelen. Kok i ca 20 minutter til det gjenstår ca 3 dl fløte. Rør innimellom så det ikke svir seg. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den innkokte fløten. Avkjøl fløten til romtemperatur og pisk inn tjukkmjølken. Sil blandingen og ha i ønsket serveringsform.
Tjukkmjølkspuddingen serveres med en liten salat laget av friske bær, tinnved, klementinfileter, skiver av tørket fiken og dadler eller knuste pepperkaker for å få litt sprø konsistens og enda mer smak av jul!