4 plater gelatin
1 dl ferskpresset eplejuice premium, rød aroma fra Dyre Gård
2 dl sukker
1 vaniljestang
1 ts hel grønn kardemomme
3 dl Tjukkmjølk fra Røros
3 ss Rørosrømme
4 norske plommer, syltet fra sesong eller innlagte krydderplommer
1 ss Rørossmør
½ sitron
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca 10 minutter. Kok eplejuice, 1,5 dl sukker, vanilje og kardemomme til sukkeret er løst opp. Dra kjelen av varmen og rør ut gelatinen i eplejuicen. La blandingen bli romtemperert. Pisk inn Tjukkmjølk og rømme. Ha blandingen i en serveringsbolle eller i porsjonsglass. Del plommene i to og ta ut steinene. Stek plommene i smør til de er gyllne.
Strø over ½ dl sukker og la det bli karamell. Ha i saften av ½ sitron. Denne desserten er pyntet med smeltet sukker som jeg har latt stivne på et bakepapir før jeg har delt det opp i tilfeldige karamellflak.