Tertebunn
100 g meierismør
150 g hvetemel
50 g melis
1 ts vaniljesukker
2 eggeplommer
Bland alle ingrediensene til tertebunnen. Pakk den inn i plast og sett den kaldt i minst 30 minutter. Kjevle deigen ut til den er ca. 3 mm tykk. Stikk ut små tertebunner og ha deigen i smurte former.
Klem deigen godt inn til kantene.
Prikk tertene i bunnen med en gaffel. Legg over aluminiumsfolie,
ha gjerne i tørre erter for å få fin form på bunnen.
Stek bunnene ved 180 °C i ca. 10 minutter til kakene er gjennomstekt og gylne.
Avkjøl.
Vaniljekrem
2,5 dl fløte
2,5 dl helmelk
1 vaniljestang, delt i to på langs
100 g melis
4 eggeplommer
45 g maizenna
Ha vaniljestang, fløte og melk i en kjele og varm opp til det nesten koker. Bland eggeplommer, melis og maizenna i en bolle. Pisk inn den varme melkeblandingen.
Ha alt tilbake i kjelen og varm opp forsiktig til blandingen tykner. Pass på at blandingen ikke koker.
Når blandingen begynner å tykne, tas kjelen av varmen og settes over i et kaldt vannbad. Fortsett å piske til vaniljekremen er kald.
Vaniljekremen sprøytes opp i de kalde tertene.
Tertene toppes med markjordbær. Dryss over melis før servering.
Hvis du ikke får tak i ferske markjordbær, kan du bruke frosne. Disse er ofte ikke så pene, så du kan tine dem og røre dem forsiktig sammen med litt sukker. Du kan da toppe tertene med rørt markjordbær. Du kan også pynte med litt vanlige jordbær i tillegg, eller med blader fra jordbærplantene.