Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter

Te-sjokolade>

ca 45 stk.

300 g fløte

400 g mørk sjokolade

2 ss romtemperert smør

1-2 ss te, f.eks. Earl Grey eller Chai

smeltet sjokolade til dypping

 

Finhakk sjokoladen. Ha den i en bolle og smelt sjokoladen halvveis over vannbad. Varm opp fløten i en liten kasserolle. Tilsett te og la teen trekke i fløten i ca 10 min. Kok opp og sil den varme fløten litt etter litt over sjokoladen mens du rører. Sjokoladeblandingen skal bli skinnende blank og elastisk. Rør til slutt inn smøret. 

Hell sjokoladeblandingen over i en liten form, ca 15 x 15 cm kledd med plastfolie eller bakepapir. Avkjøl sjokoladen i kjøleskap. Ta den ut av formen og skjær sjokoladen i jevne firkanter. Bruk en gaffel og dypp trøflene, en etter en, i smeltet sjokolade. Legg dem rett over på bakepapir, og la dem ligge til sjokoladen har stivnet. Oppbevar konfekten kjølig i en tett boks.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev