ca 45 stk.
300 g fløte
400 g mørk sjokolade
2 ss romtemperert smør
1-2 ss te, f.eks. Earl Grey eller Chai
smeltet sjokolade til dypping
Finhakk sjokoladen. Ha den i en bolle og smelt sjokoladen halvveis over vannbad. Varm opp fløten i en liten kasserolle. Tilsett te og la teen trekke i fløten i ca 10 min. Kok opp og sil den varme fløten litt etter litt over sjokoladen mens du rører. Sjokoladeblandingen skal bli skinnende blank og elastisk. Rør til slutt inn smøret.
Hell sjokoladeblandingen over i en liten form, ca 15 x 15 cm kledd med plastfolie eller bakepapir. Avkjøl sjokoladen i kjøleskap. Ta den ut av formen og skjær sjokoladen i jevne firkanter. Bruk en gaffel og dypp trøflene, en etter en, i smeltet sjokolade. Legg dem rett over på bakepapir, og la dem ligge til sjokoladen har stivnet. Oppbevar konfekten kjølig i en tett boks.