Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter rabarbrasuppe, kremostsorbet og hvit sjokolade

rabarbrasuppe, kremostsorbet og hvit sjokolade >

Syltet rabarbra og suppe

4 stenger skrelt rabarbra

1 vaniljestang

1 kanelstang

1 liten knoll ingefær

skall og juice fra en sitron

200 g sukker

1 liter vann

 

Kutt rabarbraen i fine biter og legg de i en bakke. Kok opp resten av ingrediensene og hell over rabarbraen. La den ligge å trekke og gjerne over natten. Sil av juicen, og bruk den som suppe. Server med de syltede bitene i.

 

Kremost sorbet

1/2 liter melk

200g sukker

50 g glukose

200 g kremost naturell

Saften fra en sitron

 

Kok opp halvparten av melken med sukkeret og glukosen og ha i resten av melken. Kjøl den ned, ha i kremosten, kjør med stavmikser, sil av og kjør smeten i en ismaskin.

 

 

Nougatine

200 g glukose

300 g fondant

 

Kok opp blandingen til 150° C og hell over den på et brett med bakepapir så tynt som mulig. Når massen er helt kald, knekker  man den opp i så små biter som mulig og kjører dem opp til pulver. Pass på at det ikke kommer i kontakt med fuktighet.

Ha litt av pulveret i en fin sil, strø et tynt lag, men såpass tykt at du ikke kan se gjennom, utover på en silikonmatte. Kutt til de formene du vil ha med en sløv kniv. Varm ovnen opp til 250 °C og sett inn nougatinen. Når den er helt smeltet, tas den ut. Skal du drysse over for eksempel tranebærpulver må du gjøre det med en gang. Når nougatinen er helt kald kan du ta den av med en tynn stekespade eller kniv.

 

Tranebærpulver

Kutt opp tranebærene grovt, spre dem utover på et stekebrett med bakepapir. Tørk dem i ovnen på ca 70 ° C i ca 5 timer, til de er helt tørre. Kjør dem opp til pulver i en blender.

 

Karamellisert hvit sjokoklade

Ha 200 g hvit sjokolade i en vid kjele. Varm den på middels varme til den blir lysebrun. Hell massen ut på et bakepapir og sett den kaldt. Kutt sjokoladen opp i grove biter når den er helt kald.

Kan oppbevares  i fryseren.  

 

Karamelliserte pistasjenøtter

200 g pistasjnøtter

50 g sukker

1 ss smør

maldonsalt

 

Ha nøtter og sukker i en stekepanne og stek dette på middels vame til sukkeret begynner å karamellisere, mens du rører hele tiden. Ha i smøret og legg nøttene over på et annet brett og strø litt maldonsalt over.

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev