Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Syltet rabarbara, fiolparfait og marengs

Syltet rabarbara >

2 rabarbrastilker

50/50 sukkerlake

 

Kutt rabarbraen i 5x1 cm.

Kok en sukkerlake og trekk til siden.

Når sukkerlaken har gått ned til ca 60 °C helles den over rabarbraen. La det trekke i 10 minutter. Sil av rabarbraen.

 

Fiolparfait

100 g fiolsirup, Molin flaske

1 plate gelatin

60 g eggeplomme

135 g pisket krem

lilla eller blå konditorfarge

 

Pisk kremen. Pisk eggeplommen i en kjøkkenmaskin og kok sirupen til 115 °C.

Ha i den oppbløtte gelatinen og spe forsiktig inn i eggeplommen mens du pisker på fullt.

Pisk til det er kaldt. Når eggekremen er pisket kald, tas den ut av kjøkkenmaskinen.

Den piskede kremen vendes forsiktig inn. Ha i noen dråper lilla eller blå konditorfarge.

 

fiolmarengs

100 g eggehvite

40 g sukker

60 g violsirup, Molin flaske

 

Pisk egg og sukker til marengs og spe inn violsirup.

Sprøyt blandingen på et bakepapir og tørk i ovnen på 60 °C over natten.

 

fiolsirup

Reduser violsirup til tykk konsistens. Frisk violblomst kjøpes i en blomsterbutikk.

 

Vaniljecrumble

100 g mel

100 g sukker

100 g smør

1 vaniljestang

1 ss vaniljesukker

 

Bland smør og sukker i kjøkkenmaskin.

Spe inn mel, vaniljesukker og vaniljestang.

Kjør på full speed i 15-20 sekunder.

Stek på 160 °C i ovnen og knus til crumble etter steking.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev