FOTO stian Broch
KOKK bjørn Svensson og jo klakegg
appetitt 3/2013
1,5 liter melk
80 g sukker
6 g neutrose
3 ss emulgator
15 g rom
15 svisker
Melken varmes opp med neutrosen og kjøres med stavmikser til det er helt oppløst. Varm opp til 85 °C og kjøl ned igjen til 70 °C. Ha i emulgator. Sil av og tilsett rom.
Frys ned isen i pacobox og tilsett svisker når isen er halvfryst så det blir jevnt fordelt.
Hasselnøttpraline
Rist hasselnøttene i ovnen og ta av skallet. Kjøres på thermomix til en grov puré og strykes tynt utover bakepapir.
Frys og stikk ut i rundinger.
Kefirpletter
300 g hengt kefir
60 g eggehvite
litt melk
2 plater gelatin
Løs opp gelatinbladene i melken og bland i kefiren. Pisk opp eggehviter og spe inn i kefirblandingen til en luftig krem.
Fylles på sprøyteflaske og sprøytes ut i pletter på antigriddle-plate til det er halvfryst.
Krystallisert sjokolade
300 g sukker
125 g vann
250 g sjokolade, 100 %
maldonsalt
cocoa nibs
Varm opp sukkeret til 151°C.
Ha i finhakket sjokolade og rør til det krystalliseres.
Smakes til med maldonsalt og cocoa nibs.
Anrett gjerne som på bildet.