Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Sviskeis, nøtter, kefirpletter og sjokolade

Sviskeis, nøtter, kefirpletter og sjokolade>

1,5 liter melk

80 g sukker

6 g neutrose

3 ss emulgator

15 g rom

15 svisker



Melken varmes opp med neutrosen og kjøres med stavmikser til det er helt oppløst. Varm opp til 85 °C og  kjøl ned igjen til 70 °C. Ha i emulgator. Sil av og tilsett rom. Frys ned isen i pacobox og tilsett svisker når isen er halvfryst så det blir jevnt fordelt.

 

Hasselnøttpraline

Rist hasselnøttene i ovnen og ta av skallet. Kjøres på thermomix til en grov puré og strykes tynt utover bakepapir. Frys og stikk ut i rundinger.

 

Kefirpletter

300 g hengt kefir

60 g eggehvite

litt melk

2 plater gelatin

 

Løs opp gelatinbladene i melken og bland i kefiren. Pisk opp eggehviter og spe inn i kefirblandingen til en luftig krem.
Fylles på sprøyteflaske og sprøytes ut i pletter på antigriddle-plate til det er halvfryst.

 

Krystallisert sjokolade

300 g sukker
125 g vann
250 g sjokolade, 100 %

 maldonsalt

cocoa nibs

 

 Varm opp sukkeret til 151°C.

Ha i finhakket sjokolade og rør til det krystalliseres.

Smakes til med maldonsalt og cocoa nibs.

Anrett gjerne som på bildet.

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev