Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Surmelk, kavring, eple og hvit sjokolade

Surmelk, kavring, eple og hvit sjokolade>

Frosset surmelk

Stryk et tynt lag med surmelk på bakepapir og frys. Knekk i biter ved servering.

 

Surmelkskum

½ l surmelk

3 plater gelatin

100 g sukker

½ sitron

 

Bløtlegg gelatin og smelt den. Kjør alt i blender og smak til med sitronsaft. Ha på espumaflaske med to patroner. Sett kaldt til servering.

 

Kavring

4 kavringer

100 g hvit sjokolade

 

Knus kavringene til grovt pulver. Bak den hvite sjokoladen i ovn ved 150 °C til den blir grå i fargen. Avkjøl og hakk grovt. Bland med kavringen.

 

Variasjon på eple

3 grønne epler

smør, sitron, sukker, eplejuice og ingefær

 

Glasert eple

Tourner en eplebåt til hver. Lag karamell med sukker i kjele og ha i eplebåten. Kok til den blir mør og ha i litt ingefær, sitron og smør.

 

Eplekuler

Lag eplekuler med minikulejern. Ha i vakumpose og ha på litt sitronsaft og en god eplejuice. Damp i ovn i fire minutter.

 

Epleskiver

Kutt tynne skiver av eple på mandolin. Mariner med litt sukker og sitronsaft ved servering.

 

Eplemarmelade

Skrell resten av eplet og kok til marmelade med litt sukker. Kjør til en glatt puré i blender. Smak til med litt smør og revet ingefær.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev