Frosset surmelk
Stryk et tynt lag med surmelk på bakepapir og frys. Knekk i biter ved servering.
Surmelkskum
½ l surmelk
3 plater gelatin
100 g sukker
½ sitron
Bløtlegg gelatin og smelt den. Kjør alt i blender og smak til med sitronsaft. Ha på espumaflaske med to patroner. Sett kaldt til servering.
Kavring
4 kavringer
100 g hvit sjokolade
Knus kavringene til grovt pulver. Bak den hvite sjokoladen i ovn ved 150 °C til den blir grå i fargen. Avkjøl og hakk grovt. Bland med kavringen.
Variasjon på eple
3 grønne epler
smør, sitron, sukker, eplejuice og ingefær
Glasert eple
Tourner en eplebåt til hver. Lag karamell med sukker i kjele og ha i eplebåten. Kok til den blir mør og ha i litt ingefær, sitron og smør.
Eplekuler
Lag eplekuler med minikulejern. Ha i vakumpose og ha på litt sitronsaft og en god eplejuice. Damp i ovn i fire minutter.
Epleskiver
Kutt tynne skiver av eple på mandolin. Mariner med litt sukker og sitronsaft ved servering.
Eplemarmelade
Skrell resten av eplet og kok til marmelade med litt sukker. Kjør til en glatt puré i blender. Smak til med litt smør og revet ingefær.