Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Stickyrice, mango-is og lakrissirup

Stickyrice, mango-is og lakrissirup>

Stickyrice

4 dl sticky rice

2 dl kokosmelk

2 dl sukker

0,5 ts salt

 

Kok risen som anvist på pakken. Kok opp kokosmelk, sukker og salt. Avkjøl. Når risen er ferdig kokt helles kokosmelken over og blandes godt. Avkjøl.

 

Mangogelé

1 mango

2 ss sukker

2 plater gelatin, ½ plate gelatin per ½ dl vann

 

Kok mango i litt vann og eventuelt sukker dersom mangoen ikke er moden nok. Kjør den i en blender og sil av. Tilsett gelatin, en halv plate per dl vann. Sil av og støp geleen i ønskede former og sett den kjølig for å stivne.

 

Mango-is

2 mango

1 appelsin

1 lime

2,3 dl sukker

1,2 dl fløte, piskes

 

Rens mangoen, press appelsin og limejuice og ha dette i en blender med sukker. Kjør det til puré og sil godt av. Pisk fløte til krem og vend den inn i pureen. Kjør blandingen i en ismaskin. Oppskriften er tilpasset til bruk av Pacojet maskin.

 

 

Lakrissirup

1 stang lakris

I dl balsamicoeddik

1 ss sukker

 

Kok dette sammen til det tykner og avkjøl.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev