FOTO veslemøy Vråskar
KOKK tomny Michelle Olsen og Tam Than Vo
appetitt 1/2012
Stickyrice
4 dl sticky rice
2 dl kokosmelk
2 dl sukker
0,5 ts salt
Kok risen som anvist på pakken. Kok opp kokosmelk, sukker og salt. Avkjøl. Når risen er ferdig kokt helles kokosmelken over og blandes godt. Avkjøl.
Mangogelé
1 mango
2 ss sukker
2 plater gelatin, ½ plate gelatin per ½ dl vann
Kok mango i litt vann og eventuelt sukker dersom mangoen ikke er moden nok. Kjør den i en blender og sil av. Tilsett gelatin, en halv plate per dl vann. Sil av og støp geleen i ønskede former og sett den kjølig for å stivne.
Mango-is
2 mango
1 appelsin
1 lime
2,3 dl sukker
1,2 dl fløte, piskes
Rens mangoen, press appelsin og limejuice og ha dette i en blender med sukker. Kjør det til puré og sil godt av. Pisk fløte til krem og vend den inn i pureen. Kjør blandingen i en ismaskin. Oppskriften er tilpasset til bruk av Pacojet maskin.
Lakrissirup
1 stang lakris
I dl balsamicoeddik
1 ss sukker
Kok dette sammen til det tykner og avkjøl.