FOTO stian Broch
KOKK mats Vaulen og Edward Shaw
APPETITT 1/2018
Kakedeigen
720 g tørket frukt som dadler, fiken eller rosiner
ca 1 l vann
200 g smør
8 egg
4 ts natron
1 vaniljestang
25 g bakepulver
720 g sukker
700 g mel
Bland frukt og vann og kok i 10 minutter. Tilsett deretter bicarb og bland sammen. Rør smør og sukker hvitt og tilsett frø fra en stang vanilje.
Rør inn et egg av gangen. tilsett fruktblandingen, og vær sikker på at den ikke er for varm. Rør inn melet og fyll blandingen i en passe lav formkakeform. Stek på 180 °C i 30 minutter.
Toffesaus
150 g demerarasukker
250 g mørk sirup
2.5 dl fløte
1 ts svart melasse
Bland det hele og kok det sammen til karamell og tilsett fløten for fin smak og konsistens. Det tar ca. 10 minutter.