Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Sticky toffee pudding

Sticky toffee pudding>

Kakedeigen

720 g tørket frukt som dadler, fiken eller rosiner

ca 1 l vann

200 g smør

8 egg

4 ts natron

1 vaniljestang

25 g bakepulver

720 g sukker

700 g mel

 

Bland frukt og vann og kok i 10 minutter. Tilsett deretter bicarb og bland sammen. Rør smør og sukker hvitt og tilsett frø fra en stang vanilje.

Rør inn et egg av gangen. tilsett fruktblandingen, og vær sikker på at den ikke er for varm. Rør inn melet og fyll blandingen i en passe lav formkakeform. Stek på 180 °C i 30 minutter.

 

Toffesaus

150 g demerarasukker

250 g mørk sirup

2.5 dl fløte

1 ts svart melasse

 

Bland det hele og kok det sammen til karamell og tilsett fløten for fin smak og konsistens. Det tar ca. 10 minutter.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev