Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Snøegg

Snøegg>

500 g sukker

125 g vann

2,5 dl eggehvitter

 

Vaniljesaus

3 dl melk

2 dl fløte

frø fra 1/4 vaniljestang

4 eggeplommer

70 g sukker

 

Sukker og vann kokes til sukkerlake til 121°C.  Ta en myk kuleprøve. Ha hvittene i en mikser og miks på full speed. Når de er blitt litt luftige, sper du med den varme laken. Pisk til den er avkjølt. Kok opp fløte, melk og vaniljestang. Legg skjeer med marengsen oppi dette og  la dem bade rundt forsiktig til de har satt seg.

Rett under kokepunktet er bra. Ta ut snøeggene. Ha i sukkeret i fløtemelken og kok opp. Hell dette over eggeplommene mens du visper. Sausen siles. Hvis den ikke har tyknet litt, må du varme den forsiktig mens du rører til den får konsistens som saus.  Anrett godt med vaniljesaus i skåler. Legg oppi snøegg.

Toppes med karamellsaus, og rista nøtter

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev