500 g sukker
125 g vann
2,5 dl eggehvitter
Vaniljesaus
3 dl melk
2 dl fløte
frø fra 1/4 vaniljestang
4 eggeplommer
70 g sukker
Sukker og vann kokes til sukkerlake til 121°C. Ta en myk kuleprøve. Ha hvittene i en mikser og miks på full speed. Når de er blitt litt luftige, sper du med den varme laken. Pisk til den er avkjølt. Kok opp fløte, melk og vaniljestang. Legg skjeer med marengsen oppi dette og la dem bade rundt forsiktig til de har satt seg.
Rett under kokepunktet er bra. Ta ut snøeggene. Ha i sukkeret i fløtemelken og kok opp. Hell dette over eggeplommene mens du visper. Sausen siles. Hvis den ikke har tyknet litt, må du varme den forsiktig mens du rører til den får konsistens som saus. Anrett godt med vaniljesaus i skåler. Legg oppi snøegg.
Toppes med karamellsaus, og rista nøtter