Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Sjokolademousse, kardemommeis, brownies og blåbær

Sjokolademousse, kardemommeis, brownies og blåbær>

Kardemommeis

0,75 dl H-melk

2,5 dl fløte

12,5 g sukker

25 g glukose

2,5 plater gelatin

75 g melkepulver

 

Varm alt opp til 80 °C, tilsett bløtlagt gelatin under omrøring. Sil av og frys inn i en iskremmaskin.

 

 

Sjokolademousse

400 g eggeplommer

25 g sukker

200 g sukker og vann slik at det dekker, kok til 121 °C

525 g manjari sjokolade

5 ss kaffe

2 ss cognac

1500 g fløte, piskes soft

 

Pisk opp eggeplommer og 25 g sukker, tilsett sukkerlaken på 121 °C i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen pisker og massen piskes kald. Tilsett smeltet sjokolade, kaffe og cognac i eggedosisen. Vend i soft krem. Denne oppskriften går til 3 store plastbokser på til sammen 3 liter.

 

 

Brownies

6 dl sukker

8 ss kakaopulver

3 dl hvetemel

2 ts vaniljesukker

1 ts salt

300 g smør

4 egg

 

Bland det tørre, ha i smeltet smør og egg. Stek i passe bakeform på 150 °C i 20-25 minutter.

 

 

Blåbærkompott

Kok opp 50/50 sukkerlake og hell over frosne blåbær. Sil av laken og jevn med maisenna til rett konsistens.

 

 

Vaniljekrem

8 eggeplommer 

1 dl sukker 

2 vaniljestenger

8 dl melk

2 ss maisstivelse (maizena)

 

Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele. Eggehvitene du får til overs kan du bruke til Pavlova eller pikekyss.

Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestenger og ha frø og stenger i eggeblandingen.

 

Spe med melk og rør ut maizena i blandingen. Varm opp blandingen på middels varme, rør hele tiden, gjerne med en slikkepott. Kremen skal opp til kokepunktet før den begynner å tykne, dette tar litt tid. Kremen må ikke koke, da vil den sprekke.

 

Avkjøl kremen i kaldt vann. Kremen blir også litt stivere etter avkjøling. Rør i kremen med jevne mellomrom for å unngå snerk. Legg gjerne plastfolie på toppen av kremen for å hindre snerk. 

 

 

Vaniljeis

1 vaniljestang

4 eggeplommer

4 ss sukker

4 dl kremfløte

 

Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang og -frø i et glass eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.

 

Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til den er kald, og har blitt en lys og tykk eggedosis. Plukk ut vaniljestangen. Stivpisk kremfløte og bland med eggedosisen.

 

Fyll isblandingen i en passende form, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer. Sett isen i kjøleskapet i ca. 20 minutter før den skal serveres.

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev