Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter sjokolademousse, brownies og vaniljeis

sjokolademousse, brownies og vaniljeis>

Bakt sjokolademousse


125 g av 70 % sjokolade

400 g melk

200 g kremfløte

125 g sukker

300 g egg

 

Varm opp ovnen til 180 °C. Varm fløte og melk til medium varme og la dette simre. Tilsett sjokoladen og pisk til den er smeltet og glatt. Pisk sukker og egg i en bolle. Tilsett sukker- og eggeblandingen i sjokolademelken under konstant røring. Fyll passe store ramekiner med blandingen.

Sett disse i en form og fyll den med kokende vann til halvparten opp på sidene av ramekinene.  Bak formene i vannbad til moussen har satt seg. Det tar ca 1 time. Ta ramekinene ut og avkjøl dem.

 

Sjokoladebrownies

120 g smør

10 g sukker

160 g av 60 % sjokolade

100 g egg

20 g usøtet kakaopulver

30 g maisena

5 g salt

et par dråper vaniljeekstrakt

 

Varm opp ovnen til 180 °C. Smør en form på 20x20 cm. Smelt smør i en liten kjele og tilsett sukker. Når sukkeret er smeltet tilsettes sjokoladen i biter. Rør til den er smeltet og glatt. Ta kjelen av varmen og tilsett egg, et av gangen, kakaopulveret og maisena. Tilsett saltet og vaniljen til slutt. Rør alt sammen med en mikser til en glatt og blank deig.

Fyll deigen i formen og bak kjeksen i 22-30 minutter til brownies er passe myk i midten. La dem ikke bli overstekte. Ta formen ut og avkjøl i ca. 45 minutter før du skjærer ut skiver eller biter. Server med sjokolademousse og vaniljeis.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev