FOTO stian Broch
KOKK constanse Charpentier og Nadia Igue
appetitt 3/2015
Bakt sjokolademousse
125 g av 70 % sjokolade
400 g melk
200 g kremfløte
125 g sukker
300 g egg
Varm opp ovnen til 180 °C. Varm fløte og melk til medium varme og la dette simre. Tilsett sjokoladen og pisk til den er smeltet og glatt. Pisk sukker og egg i en bolle.
Tilsett sukker- og eggeblandingen i sjokolademelken under konstant røring.
Fyll passe store ramekiner med blandingen.
Sett disse i en form og fyll den med kokende vann til halvparten opp på sidene av ramekinene.
Bak formene i vannbad til moussen har satt seg. Det tar ca 1 time. Ta ramekinene ut og avkjøl dem.
Sjokoladebrownies
120 g smør
10 g sukker
160 g av 60 % sjokolade
100 g egg
20 g usøtet kakaopulver
30 g maisena
5 g salt
et par dråper vaniljeekstrakt
Varm opp ovnen til 180 °C. Smør en form på 20x20 cm. Smelt smør i en liten kjele og tilsett sukker.
Når sukkeret er smeltet tilsettes sjokoladen i biter.
Rør til den er smeltet og glatt.
Ta kjelen av varmen og tilsett egg, et av gangen, kakaopulveret og maisena.
Tilsett saltet og vaniljen til slutt.
Rør alt sammen med en mikser til en glatt og blank deig.
Fyll deigen i formen og bak kjeksen i 22-30 minutter til brownies er passe myk i midten.
La dem ikke bli overstekte. Ta formen ut og avkjøl i ca. 45 minutter før du skjærer ut skiver eller biter.
Server med sjokolademousse og vaniljeis.