Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Sitronterte, yoghurtsorbet og marengs

Sitronterte, yoghurtsorbet og marengs>

Sitronkrem

9 eggeplommer

 

375 g sukker

 

375 g sitron

3 plater gelatin

200 g smør

5 dl fløte  

 

Bløtlegg gelantin,ha eggeplommer, sukker og sitronsaft i en bolle og ha over et vannbad. Visp dette helt til det når 85 ° C, ta av varmen og ha i gelantin.

Visp inn smør til det er smeltet, og sil. Avkjøl den i romtemperatur, ha så i 5 dl pisket fløte og fyll i ønsket form, og frys.  

 

Tertedeig

300 g mel

100 g vann

75 g smør

1 ts salt  

 

Bland alt sammen på hånd til det blir en fin deig. Avkjøl i 2 timer, forvarm ovnen til  160 ° C, kjevl deigen ut til tynne leiver og og stek dem i ovnen i ca 12-15 minutter  

 

Yoghurt sorbet

500 g yoghurt naturell

250 g sukker

150 g vann

60 g glukose

1 plate gelatin

sitronsaft  

 

Kok opp sukker, glukose og vann Hell over yoghurten, smelt gelantin og ha det i. Bland godt sammen, avkjøles i kjøleskapet. Smak til med sitronsaft Kjør i ismaskin til sorbet.  

Brent marengs 400 g sukker 200 g vann 300 g eggehvite   Ha eggehviten i en kjøkkenmikser, kok sukker og vann til 125° C, begynn og kjør eggene. Hell suklkerlaken i en tynn stråle over eggehvitene mens den kjøres med visp. Stopp maskinen når den har blitt luftig og fin smelt litt hvit sjokolade, og legg et tynt lag av dette på en tallerken.

Ha på sitronkremen, flak av tertedeig, og noen klatter med marengs Bruk en skibrenner og brenn marengen lett. Dryss litt sitrontimian over.  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev