Sitronkrem
9 eggeplommer
375 g sukker
375 g sitron
3 plater gelatin
200 g smør
5 dl fløte
Bløtlegg gelantin,ha eggeplommer, sukker og sitronsaft i en bolle og ha over et vannbad. Visp dette helt til det når 85 ° C, ta av varmen og ha i gelantin.
Visp inn smør til det er smeltet, og sil. Avkjøl den i romtemperatur, ha så i 5 dl pisket fløte og fyll i ønsket form, og frys.
Tertedeig
300 g mel
100 g vann
75 g smør
1 ts salt
Bland alt sammen på hånd til det blir en fin deig. Avkjøl i 2 timer, forvarm ovnen til 160 ° C, kjevl deigen ut til tynne leiver og og stek dem i ovnen i ca 12-15 minutter
Yoghurt sorbet
500 g yoghurt naturell
250 g sukker
150 g vann
60 g glukose
1 plate gelatin
sitronsaft
Kok opp sukker, glukose og vann Hell over yoghurten, smelt gelantin og ha det i. Bland godt sammen, avkjøles i kjøleskapet. Smak til med sitronsaft Kjør i ismaskin til sorbet.
Brent marengs 400 g sukker 200 g vann 300 g eggehvite Ha eggehviten i en kjøkkenmikser, kok sukker og vann til 125° C, begynn og kjør eggene. Hell suklkerlaken i en tynn stråle over eggehvitene mens den kjøres med visp. Stopp maskinen når den har blitt luftig og fin smelt litt hvit sjokolade, og legg et tynt lag av dette på en tallerken.
Ha på sitronkremen, flak av tertedeig, og noen klatter med marengs Bruk en skibrenner og brenn marengen lett. Dryss litt sitrontimian over.