Sitroncurd
150 g sitronjuice
90 g eggeplommer
125 g hele egg
112,5 g sukker
2 plater gelatin
600 g smør
Bland alt sammen i en kjele og varm opp til 80 °C. Tilsett 2 plater gelatin. Avkjøl blandingen til 40 °C mens du visper og tilsett 600 g smør litt etter litt. Fyll blandingen i en form og sett den kjølig for å stivne i 12 timer. Skjær kaken i passe stykker og topp den med marengs ved servering.
Italiensk marengs
50 g vann
150 g sukker
Kok opp til 100 °C.
3 eggehviter
37 g sukker
Piskes sakte til en seig marengs og vispes til den er kald. Settes i kjøleskapet.
Bitter sitronpuré
sitronskall og sitronjuice
Kok sitronskallet i vann og skift vann ca. 10 ganger. Når sitronskallet ikke lenger er bittert, tilsettes sukker i vannet og la det koke i 5 minutter til. Sil av, bland skallet med sitronjuice og smak til med mer sukker.
iskrem infusert med sitrontimian og verbena
300 g melk
17 g sukker
40 g honning
50 g kremfløte
1,2 g xhantana
5 g sitrontimian
Bland alt sammen med en stavmikser og sett det i fryseren, en iskremmaskin eller en pacojet.