Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Sitronkake med marengs

Sitronkake med marengs >

Sitroncurd

150 g sitronjuice

90 g eggeplommer

125 g hele egg

112,5 g sukker

2 plater gelatin

600 g smør

 

Bland alt sammen i en kjele og varm opp til 80 °C. Tilsett 2 plater gelatin. Avkjøl blandingen til 40 °C mens du visper og tilsett 600 g smør litt etter litt. Fyll blandingen i en form og sett den kjølig for å stivne i 12 timer. Skjær kaken i passe stykker og topp den med marengs ved servering.

 

 

Italiensk marengs

50 g vann

150 g sukker

 

Kok opp til 100 °C.

 

3 eggehviter

37 g sukker                 

 

Piskes sakte til en seig marengs og vispes til den er kald. Settes i kjøleskapet.

 

 

Bitter sitronpuré

sitronskall og sitronjuice

 

Kok sitronskallet i vann og skift vann ca. 10 ganger. Når sitronskallet ikke lenger er bittert, tilsettes sukker i vannet og la det koke i 5 minutter til. Sil av, bland skallet med sitronjuice og smak til med mer sukker.

 

 


iskrem infusert med sitrontimian og verbena

300 g melk

17 g sukker

40 g honning

50 g kremfløte

1,2 g xhantana

5 g sitrontimian

 

Bland alt sammen med en stavmikser og sett det i fryseren, en iskremmaskin eller en pacojet.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev