Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Rørospudding med multer og krokan

Rørospudding med multer og krokan>

2 ½ dl fløte 

100 g sukker

1 vaniljestang

splittet på langs

2 plater gelatin

2 ½ dl tjukkmjølk fra Røros

200 g multer

sukker

 

Krokan

1 dl mandler

hasselnøtter eller pistasjer

2 dl sukker

 

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Kok opp fløte, sukker og vaniljestang. Klem ut vannet av gelatinen og ha den i den varme fløten. Rør til gelatinen har smeltet. Avkjøl til romtemperatur og vend inn tjukkmjølken. Fordel puddingen i porsjonsglass eller ha den i en stor serveringsskål. Sett puddingen i kjøleskapet.

Hakk mandlene eller nøttene grovt til krokanen. Smelt sukkeret til karamell i en panne eller liten kjele. Tilsett nøttene og rør godt rundt. Hell krokanen ut på bakepapir og avkjøl iromtemperatur. Knekk opp krokanen og knus den i en morter eller raskt i en hurtigmikser. Smak multene til med sukker og server puddingen med multer og hakket krokan.

 

Tips

Økologisk tjukkmjølk fra Røros var det første norske matproduktet som fikk beskyttet produktnavnet gjennom Beskyttede betegnelser. Denne melken med den spesielle syrlige smaken har gitt næring til gruvearbeidere og deres etterkommere på Røros i 150 år. Server den gjerne som tilbehør til spekemat, eller som her, i en fløyelsmyk pudding. Får du ikke tak i den, kan du erstatte tjukkmjølka med økologisk Rørosrømme. Det blir selvfølgelig ikke helt det samme og heller ikke spesielt kalorifattig, men kjære vene, så godt. 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev