2 ½ dl fløte
100 g sukker
1 vaniljestang
splittet på langs
2 plater gelatin
2 ½ dl tjukkmjølk fra Røros
200 g multer
sukker
Krokan
1 dl mandler
hasselnøtter eller pistasjer
2 dl sukker
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Kok opp fløte, sukker og vaniljestang. Klem ut vannet av gelatinen og ha den i den varme fløten. Rør til gelatinen har smeltet. Avkjøl til romtemperatur og vend inn tjukkmjølken. Fordel puddingen i porsjonsglass eller ha den i en stor serveringsskål. Sett puddingen i kjøleskapet.
Hakk mandlene eller nøttene grovt til krokanen. Smelt sukkeret til karamell i en panne eller liten kjele. Tilsett nøttene og rør godt rundt. Hell krokanen ut på bakepapir og avkjøl iromtemperatur. Knekk opp krokanen og knus den i en morter eller raskt i en hurtigmikser. Smak multene til med sukker og server puddingen med multer og hakket krokan.
Tips
Økologisk tjukkmjølk fra Røros var det første norske matproduktet som fikk beskyttet produktnavnet gjennom Beskyttede betegnelser. Denne melken med den spesielle syrlige smaken har gitt næring til gruvearbeidere og deres etterkommere på Røros i 150 år. Server den gjerne som tilbehør til spekemat, eller som her, i en fløyelsmyk pudding. Får du ikke tak i den, kan du erstatte tjukkmjølka med økologisk Rørosrømme. Det blir selvfølgelig ikke helt det samme og heller ikke spesielt kalorifattig, men kjære vene, så godt.