Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Ristet gresskardessert

Ristet gresskardessert>

1 Crown Prince gresskar

2 Tahiti vaniljestenger

5 kanelstenger

8 stjerneanis

250 g smør

250 g mykt brunt sukker

 

Rens og skrell gresskaret og kutt det i rustikke biter. Stek det i ovnen med smør, aromater og sukker til det er mykt.

 

Bjørnebærsyltetøy

1 kg bjørnebær

150 g sukker

 

Kok til bærene får en jevn purekonsistens og sil av. Avkjøl og hell sausen på en sprøyteflaske.

 

Crumble

300 g melis

300 g sukker

300 g dehydrert pain d epic

300 g brunet smør

 

Bland alle ingrediensene og stek det gyllent i ovnen på et bakepapir på 160 °C. Avkjøl.

 

Vanilje-is

Du kan gjerne kjøpe en god vaniljeis laget på Tahitivanilje, eller lage denne.

 

1000 g eggeplommer

630 g fløte

200 g muscavado-sukker

200 g dextrose

112 g melkepulver

250 kondensert melk

5 g stabilizer

100 g glycerin

50 g vaniljesukker

22 g Tahiti vaniljefrø

 

Lag klassisk anglaise med ingrediensene på 85 °C uten vaniljefrø. Ta den av varmen og skrap ut vaniljen. Sett til side under lokk. La det trekke i ca 12 timer. Sil av.

Anrett alle ingrediensene på et fat eller fjøl som en sharingrett.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev