1 Crown Prince gresskar
2 Tahiti vaniljestenger
5 kanelstenger
8 stjerneanis
250 g smør
250 g mykt brunt sukker
Rens og skrell gresskaret og kutt det i rustikke biter. Stek det i ovnen med smør, aromater og sukker til det er mykt.
Bjørnebærsyltetøy
1 kg bjørnebær
150 g sukker
Kok til bærene får en jevn purekonsistens og sil av. Avkjøl og hell sausen på en sprøyteflaske.
Crumble
300 g melis
300 g sukker
300 g dehydrert pain d epic
300 g brunet smør
Bland alle ingrediensene og stek det gyllent i ovnen på et bakepapir på 160 °C. Avkjøl.
Vanilje-is
Du kan gjerne kjøpe en god vaniljeis laget på Tahitivanilje, eller lage denne.
1000 g eggeplommer
630 g fløte
200 g muscavado-sukker
200 g dextrose
112 g melkepulver
250 kondensert melk
5 g stabilizer
100 g glycerin
50 g vaniljesukker
22 g Tahiti vaniljefrø
Lag klassisk anglaise med ingrediensene på 85 °C uten vaniljefrø. Ta den av varmen og skrap ut vaniljen. Sett til side under lokk. La det trekke i ca 12 timer. Sil av.
Anrett alle ingrediensene på et fat eller fjøl som en sharingrett.