Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Riskrem og rød saus

Riskrem og rød saus>

 Riskrem

2,5 dl melk

75 g sukker

3 eggeplommer

10 g maizena

½ vaniljestang

50 g grøtris

1 dl vann

 

Kok risen i riskoker. Melk, sukker, eggeplommer og vanilje kokes opp med maizena i 5 minutter. Sil av og vend kremen inn med den ferdig kokte risen.

Jordbærgelé

250 g jordbær
200 g sukker
50 g vann
3 plater gelatin

Jordbær kokes med sukker og vann. Sil av væsken og tilsett gelatin. Støp geleen i en form med overheadpapir. Serveres under riskremen.


Nugatine

200 g glykose 

300 g fondant

6 dråper konditorfarge

 

Sukker og glukose kokes opp til 148 °C, og tilsettes konditorfarge. Avkjøles og kjøres på blender. Pulveret siles over en silikonmatte og smeltes med en gassbrenner.

 

Sirup

125 g jordbær

100 g sukker

50 g vann

1 stjerneanis

1 kanelstang

sitron

Kok jordbær med vann, sukker og krydder. La det trekke i 20 minutter under lokk og sil av. Reduser laken til det er ½ dl igjen og sirupen er klar til servering.

 


Gluco

1 dl jordbærsaft

2 g glucopulver

 

Alginvann

1 l vann

10 g alginpulver, 40 °C



Jordbærsaften dryppes i alginvannet som må være 40 °C. Saften formes automatisk som dråper. Anrettes over nugatinen.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev