Riskrem
2,5 dl melk
75 g sukker
3 eggeplommer
10 g maizena
½ vaniljestang
50 g grøtris
1 dl vann
Kok risen i riskoker. Melk, sukker, eggeplommer og vanilje kokes opp med maizena i 5 minutter. Sil av og vend kremen inn med den ferdig kokte risen.
Jordbærgelé
250 g jordbær
200 g sukker
50 g vann
3 plater gelatin
Jordbær kokes med sukker og vann. Sil av væsken og tilsett gelatin. Støp geleen i en form med overheadpapir. Serveres under riskremen.
Nugatine
200 g glykose
300 g fondant
6 dråper konditorfarge
Sukker og glukose kokes opp til 148 °C, og tilsettes konditorfarge. Avkjøles og kjøres på blender. Pulveret siles over en silikonmatte og smeltes med en gassbrenner.
Sirup
125 g jordbær
100 g sukker
50 g vann
1 stjerneanis
1 kanelstang
sitron
Kok jordbær med vann, sukker og krydder. La det trekke i 20 minutter under lokk og sil av. Reduser laken til det er ½ dl igjen og sirupen er klar til servering.
Gluco
1 dl jordbærsaft
2 g glucopulver
Alginvann
1 l vann
10 g alginpulver, 40 °C
Jordbærsaften dryppes i alginvannet som må være 40 °C. Saften formes automatisk som dråper. Anrettes over nugatinen.