Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Ripssorbet, vaniljesaus og valnøtter

Ripssorbet, vaniljesaus og valnøtter >

500 g rips

200 g sukker

100 g vann

 

Rens rips i en kjele, ha over sukker og  vann. Gi det et raskt oppkok og trykk bærene gjennom ei sil. Frys i ismaskin, eller sett i fryser og rør jevnlig.  

 

Luftig vaniljesaus

50 g sukker

3 eggeplommer

125 g melk

125 g fløte

½ vaniljestang

 

Mål opp alle ingrediensene og visp dem sammen. Hell over i gryte og varm smeten til 83 °C. Rør hele tiden med slikkepott. Kjøl ned. Ha over i espumaflaske med trykkgass og to patroner, eller server som vaniljesaus.

 

Karamelliserte nøtter

Ta ca. 150 g kuttede valnøtter i en stekepanne. Dekk nøttene med vann og olje, 50/50. Strø over 2 ss sukker og 1/4 ts salt.

Sett pannen på lav varme og la det koke helt tørt for deretter å la dem karamellisere seg.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev