500 g rips
200 g sukker
100 g vann
Rens rips i en kjele, ha over sukker og vann. Gi det et raskt oppkok og trykk bærene gjennom ei sil. Frys i ismaskin, eller sett i fryser og rør jevnlig.
Luftig vaniljesaus
50 g sukker
3 eggeplommer
125 g melk
125 g fløte
½ vaniljestang
Mål opp alle ingrediensene og visp dem sammen. Hell over i gryte og varm smeten til 83 °C. Rør hele tiden med slikkepott. Kjøl ned. Ha over i espumaflaske med trykkgass og to patroner, eller server som vaniljesaus.
Karamelliserte nøtter
Ta ca. 150 g kuttede valnøtter i en stekepanne. Dekk nøttene med vann og olje, 50/50. Strø over 2 ss sukker og 1/4 ts salt.
Sett pannen på lav varme og la det koke helt tørt for deretter å la dem karamellisere seg.