50 g mørk sjokolade
100 g rips
4 dl vann
80 g sukker
40 g smør
2 hele egg
Vaniljecréme fraîche
4 dl créme fraîche
90 g sukker
1 vaniljestang
Marengs
50 g eggehvite
90 g sukker
Ripskrem
Kok opp halvparten av ripsen med vannet og 80 g sukker. La det stå og trekke i 10 minutter. Sil av saften. Hell ripssaften i en bolle sammen med smøret.
Denne massen skal bli god og varm før du tilsetter lettpisket egg gradvis under omrøring.
Når massen tykner fordeler du den i fire små Norgesglass.
De skal inn i forvarmet ovn på 100 °C i 25 minutter.
Når de er ferdig skal de avkjøles.
Marengs
Pisk opp eggehvitene med halvparten av sukkeret til den begynner å løfte seg. Så tilsetter du resten av sukkeret litt etter litt i piskebollen.
Sprøyt ut marengsen på et brett og la dem tørke på 100 °C i ovnen til de er sprø.
Vaniljecréme fraîche
Pisk opp créme fraîche med sukkeret og frøene fra en vaniljestang.
Når dette er stivt has det i en sprøytepose.
Sprøyt créme fraîchen over ripsmassen i Norgesglassene.
Pynt med resten av ripsen og marengsen.
Riv godt med sjokolade over helt til slutt.