Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Råkrem med jordbærgelé, hvit sjokolade og jordbær

Råkrem med jordbærgelé, hvit sjokolade og jordbær>

Enkel råkrem

3 eggeplommer

 

4 ss sukker


2,5 dl fløte

 

 

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Pisk fløten til krem og vend den inn. Smaksett gjerne med vaniljefrø.

 

 

 

Jordbærgelé

½ kg jordbær

 

½ l vann


100 g sukker

 

litt vanilje

 

9 plater gelatin og sitronsaft

 

 

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 8-10 minutter og klem vannet godt ut. Kok kjapt opp sukker, vann, jordbær og vanilje. La det trekke i 10 minutter. Sil av jordbærene, men ikke klem for mye, da kommer det med fruktkjøtt og geleen blir ikke klar.

 

Tilsett gelatin i den varme jordbærlaken, og smak til med fersk sitronsaft hvis den trenger litt syre. Støp geleen på et brett eller i en form.

 

 

Hvit sjokoladepynt

100 g hvit sjokolade smeltes og has i en sprøytepose. Fyll en bolle med vann og isbiter. Hell tynne stråler i isvannet. La det ligge i et par minutter. Ta det ut og tørk på et papir.

 

 

Jordbærgranité

1 kurv jordbær

 

100 g sukker

 

100 g vann

 

 

Kok opp sukker og vann og avkjøl. Kjør inn ferdig renset jordbær med en stavmikser, ha blandingen i en boks og sett på frys. Rør i blandingen hver time til du får en slush-lignende konsistens. Anrett graniteen på geleen og legg på sjokoladepynten til slutt.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev