Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Rabarbrasuppe

Rabarbrasuppe>

RABARBRASUPPE

6-8 rabarbrastilker med skall, delt i biter

½ dl vann

saft av ½ sitron

1 dl sukker

½ vaniljestang delt i to

 

VANILJEOST

5 dl H-melk

saft av ½ sitron

2 ss sukker

frøene fra 1/4 vaniljestang, delt i to

 

ARME RIDDERE

2-3 loff skiver i terninger

1 egg

½ dl melk

vaniljestang

frøene fra 1/4 vaniljestang delt i to

4 ss sukker

 

Rens og skjær rabarbraen i passe store biter. Kok den opp i vann tilsatt sukker, vaniljestang, vann og sitron. Avkjøl.  Kok opp melk, sukker og sitronsaft og trekk til side. Ta av ostemassen som danner seg med en fin sil. Bland massen med vaniljefrø og legg den til avrenning.

 

Bløtlegg loffen i melk, egg og vanilje som vispes sammen. Skjær loffen i passe store terninger. Stek disse i smør. Avslutt med sukkeret slik at de blir gylne og karamelliserte.

Anrett den kalde suppen i isballonger eller isboller, toppet med den hjemmelagede vaniljeosten og arme riddere.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev