FOTO Kine Osan og Ulla Westbø
KOKK Tom Victor Gausdal
APPETITT 2/2008
RABARBRASUPPE
6-8 rabarbrastilker med skall, delt i biter
½ dl vann
saft av ½ sitron
1 dl sukker
½ vaniljestang delt i to
VANILJEOST
5 dl H-melk
saft av ½ sitron
2 ss sukker
frøene fra 1/4 vaniljestang, delt i to
ARME RIDDERE
2-3 loff skiver i terninger
1 egg
½ dl melk
vaniljestang
frøene fra 1/4 vaniljestang delt i to
4 ss sukker
Rens og skjær rabarbraen i passe store biter. Kok den opp i vann tilsatt sukker, vaniljestang, vann og sitron. Avkjøl. Kok opp melk, sukker og sitronsaft og trekk til side. Ta av ostemassen som danner seg med en fin sil. Bland massen med vaniljefrø og legg den til avrenning.
Bløtlegg loffen i melk, egg og vanilje som vispes sammen. Skjær loffen i passe store terninger. Stek disse i smør. Avslutt med sukkeret slik at de blir gylne og karamelliserte.
Anrett den kalde suppen i isballonger eller isboller, toppet med den hjemmelagede vaniljeosten og arme riddere.