Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Rabarbra og hvit sjokolademousse

Rabarbra og hvit sjokolademousse>

15 små porsjoner

 Hvit sjokolademousse

4 eggeplommer

25 g sukker

10 g vann

250 g hvit sjokolade

120 g fløte

1 vaniljestang

2 gelatinplater

3,7 dl fløte

 

Bløtlegg gelatinen. Pisk opp eggeplommene, og kok sukker og vann til 120 °C. Pisk sukkerlaken inn i plommene og pisk det kaldt. Kok opp 120 g fløte med vaniljestangen og løs opp gelatinen i fløten. Hell blandingen over sjokoladen og lag en ganache. Ta ut vaniljestangen. Pisk opp resten av fløten og bland sjokoladen og eggeplommemiksen. Vend til slutt inn den piskede fløten. Frys dette ned i porsjonformer eller en stor form. Skjær ut pene serveringstykker.

 

Chips

1 rabarbra

melis til pynt

 

Skrell rabarbraen og skjær den i tynne strimler med en potetskreller. Skjær 8 cm lange biter og legg dem på silikonmatte, pudret med melis, og pudre med melis over. Tørk dem i ovnen eller tørkeskap på 60 °C.

 

Grillet rabarbra

Skrell 2 rabarbraer og grill dem møre på begge sider. Avkjøl og skjær de m i ca 1x1 cm store biter.

 

Rabarbrasorbet

ca 500 g rabarbra

300 g sukker

300 g vann

6 nellik

2 gelatinplater

2 dl fløte

 

Skrell rabarbraen og kok opp sukker og vann med rabarbraskallet. Skjær rabarbraen i 2 cm lange biter. Rist nelliken i en tørr panne. Legg i rabarbraen og sauter den også i en tørr panne. Sil over rabarbralaken, alt utenom 1 dl. Reduser det ned til en sirup. Kok rabarbraen sakte mør. Miks og passer til en slett konsistens.

Smelt inn gelatinen og avkjøl. Tilsett fløten når miksen er lunken og frys den inn i pacojetbokser. Smelt  ca 100 g hvit sjokolade på 160 °C i 6-7 minutter. Ta ut moussen og tin den på en tallerken. Arranger resten som på bildet. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev