Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Pavlova med hage eller skogsbær

Pavlova med hage eller skogsbær>

Pavlova er alltid en vinner. Her er det jo bare å kjøre på med det man liker av frukt og bær. Lag gjerne en sitronkrem og eller lakrismarengs.

 

 

Marengsbunn

6 romtempererte eggehviter

2 ts hvitvinseddik

4 dl sukker

2 ts maizena

1 ts vaniljesukker

 

 

 

Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.

 

 

Marengsbunn

vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen.

 

Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 75-80 minutter.

 

Marengsen skal være sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

 

Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Smak til med litt sitron hvis ønskelig. Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.

 

Pynt med hva du ønsker av frukt og bær.

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev