4 pærer
200 g brunt sukker
200 g vann
frø fra 1 vaniljestang
8 plater gelatin
Skrell pærene og fjern kjernehuset. Kok opp vann, sukker og vaniljefrø og legg i pærene. La dem trekke til de er myke. Bløt opp gelatinen og smelt den med litt av saften fra pærene. Sikt laken og bland den med gelatinen. Hell laken på siphonflaske og tilsett gass, kjøl ned. Dander desserten pent og pynt med pærechips.
Solbærsorbet
200 g sukker
1 l vann
1 ss glukose
1 kg solbær
Kok opp vann, sukker og glukose, og ta det av varmen. Tilsett solbær og la det trekke. Sikt bærene og kjør blandingen på en ismaskin. Tilsett evt. melkepulver.
Pærechips
4 pærer
Skjær pærene i ½ cm tykkelse på en mandolin og tørk dem i dehydrator i ca. 48 timer.