Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Pære med solbærsorbet og sjokolade

Pære med solbærsorbet og sjokolade >

4 pærer

200 g brunt sukker

200 g vann

frø fra 1 vaniljestang

8 plater gelatin

 

Skrell pærene og fjern kjernehuset. Kok opp vann, sukker og vaniljefrø og legg i pærene. La dem trekke til de er myke. Bløt opp gelatinen og smelt den med litt av saften fra pærene. Sikt laken og bland den med gelatinen. Hell laken på siphonflaske og tilsett gass, kjøl ned. Dander desserten pent og pynt med pærechips.

 

Solbærsorbet

200 g sukker

1 l vann

1 ss glukose

1 kg solbær

 

Kok opp vann, sukker og glukose, og ta det av varmen. Tilsett solbær og la det trekke. Sikt bærene og kjør blandingen på en ismaskin. Tilsett evt. melkepulver.

 

Pærechips

4 pærer

 

Skjær pærene  i ½ cm tykkelse på en mandolin og tørk dem i dehydrator i ca. 48 timer.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev