1 liten boks nyr
1 liten boks kremost
1 vaniljestang
30 g melis
400 g melk
200 g fløte
80 g sukker
8 eggeplommer
1 toppet ss fennikelfrø
1 plate hvit sjokolade
100 g frosne bringebær
Is av fennikelfrø
Varm opp 60 g sukker, melk, fløte og fennikelfrø. Bruk en temperaturmåler og tilsett eggene når blandingen nærmer seg 70-80 °C.
Rør blandingen godt med en visp, og vær nøye med å røre i kantene.
Når blandingen nærmer seg 84 grader og eggene begynner å tykne, ta den av varmen og sil rett over i en kald bolle.
Kjøl ned og hell blandingen over i en iskremmaskin.
Nyrkrem
Pisk nyr sammen med melis, vaniljestang og kremost til det får en kremet konsistens.
Karamellisert hvit sjokolade
Knekk den hvite sjokoladen i biter og legg på et stekebrett med bakepapir.
Bakes i ovnen på 140 °C i ca. 10 minutter til den begynner å karamelliseres.
Kjøl ned og oppbevar i fryser eller kjøleskap.
Bringebærgranité
Kok opp bringebær sammen med 20 g sukker og kjør til puré. Sil ut frø og frys blandingen mens du rører hver ½ time.