Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Nyr, bringebær, sjokolade og fennikelisfrø

Nyr, bringebær, sjokolade og fennikelfrøis>

1 liten boks nyr

1 liten boks kremost

1 vaniljestang

30 g melis

400 g melk

200 g fløte

80 g sukker

8 eggeplommer

1 toppet ss fennikelfrø

1 plate hvit sjokolade

100 g frosne bringebær

 

Is av fennikelfrø

Varm opp 60 g sukker, melk, fløte og fennikelfrø. Bruk en temperaturmåler og tilsett eggene når blandingen nærmer seg 70-80 °C.

Rør blandingen godt med en visp, og vær nøye med å røre i kantene. 

Når blandingen nærmer seg 84 grader og eggene begynner å tykne, ta den av varmen og sil rett over i en kald bolle.

Kjøl ned og hell blandingen over i en iskremmaskin.

 

Nyrkrem

Pisk nyr sammen med melis, vaniljestang og kremost til det får en kremet konsistens.

 

Karamellisert hvit sjokolade

Knekk den hvite sjokoladen i biter og legg på et stekebrett med bakepapir.

Bakes i ovnen på 140 °C i ca. 10 minutter til den begynner å karamelliseres.

Kjøl ned og oppbevar i fryser eller kjøleskap.

 

Bringebærgranité

Kok opp bringebær sammen med 20 g sukker og kjør til puré. Sil ut frø og frys blandingen mens du rører hver ½ time.

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev