Nyris
500 g nyr
5 dl fløte
200 g sukker
saft av 2 sitroner
150 g glukose
1,5 plate gelatin
Legg gelatin i bløt. Kok opp, fløte, sukker og glukose og smelt inn gelatin. Avkjøl dette og bland med nyr og sitronsaft. Frys inn i en ismaskin.
Lefser
4 lefser
4 ss nyr
4 ss melis
2 ss fløte
2 ss crème fraîche
Bland nyr, fløte, melis og crème fraîche. Smør kremen utover lefsene og rull dem opp. Del i to. Strø lefsene med melis og bak dem i forvarmet ovn ved 200 °C i 3 minutter.
Skogsbærmarmelade
250 g skogsbær
1 dl vann
1 dl sukker
1-2 ss maisenna
Kok opp skogsbær og vann med sukker. Jevn med maisenna som er blandet ut i vann. Avkjøl og server med lefsene.
Karamellsaus
2 dl sukker
2 dl fløte
1 ss saltet smør
20 g melkesjokolade
Karamelliser sukker lett i en kjele og kok ut med fløte. Kok til 107 °C. Tilsett 20 g melkesjokolade og smør. Avkjøles før servering.