Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Nyris, lefser, skogsbærmarmelade og karamellsaus.

Nyris, lefser, skogsbærmarmelade og karamellsaus. >

Nyris

500 g nyr

5 dl fløte

200 g sukker

saft av 2 sitroner

150 g glukose

1,5 plate gelatin  

 

Legg gelatin i bløt. Kok opp, fløte, sukker og glukose og smelt inn  gelatin. Avkjøl dette og bland med nyr og sitronsaft. Frys inn i en  ismaskin.  

 

Lefser

4 lefser

4 ss nyr

4 ss melis

2 ss fløte

2 ss crème fraîche

 

Bland nyr, fløte, melis og crème fraîche. Smør kremen utover lefsene og rull dem opp. Del i to. Strø lefsene med melis og bak dem i forvarmet ovn ved 200 °C i 3 minutter.

Skogsbærmarmelade

250 g skogsbær

1 dl vann

1 dl sukker

1-2 ss maisenna

 

Kok opp skogsbær og vann med sukker. Jevn med maisenna som er blandet ut i vann. Avkjøl og server med lefsene.
 

Karamellsaus

2 dl sukker

2 dl fløte

1 ss saltet smør

20 g melkesjokolade

Karamelliser sukker lett i en kjele og kok ut med fløte. Kok til 107 °C. Tilsett 20 g melkesjokolade og smør. Avkjøles før servering.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev