Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Nyperosedessert

Nyperosedessert>

Nyperosene plukker vi selv i store mengder når det er sesong i juli og begynnelsen av august. Rosebladene inneholder mye pektin slik at iskremen trenger ikke så mye for å bli bra. 

 

Nyperose-is

3000 g melk

500 g fløte

480 g fondant

 

Alt kokes opp før det tilsettes:

1000 g kald melk

750 g kald fløte

 

Når blandingen er nedkjølt blander man i rosebladene, gjerne med en kraftig stavmixer. La det stå ett døgn for å sette smak, rør om og frys. 

 

Nyperosemarmelade

Denne oppskriften har jeg tatt med meg fra Daniel, fra Eddy Leroux, Chef du Cuisine som har gitt ut en bok som heter Foraged Flavour. Kok opp 1 liter vann med sukker som smakes til med sitronjuice. Ha i 300 g roseblader og 3 ss pulverform av pektin. Når du tilsetter pektinen må du røre skikkelig, ellers klumper det seg.

Se til at den har riktig konsistens og smak med å sette en liten prøve i fryseren for å få et raskt resultat av hvordan den blir. Kan fryses når den er ferdig, den taper ikke farge. 

 

Garnityr

fritert villris på 220 °C

sprø løk

råhøvlede, gule kantareller

rosesalt 

 

Geitramssaft helles på ved siden.

 

1000 g geitramsskudd

3000 g vann

1200 g sukker

 

Kok opp vann og sukker. Hell over skuddene og la det stå i ca. 5 dager.  Smakes eventuelt til med ønsket form av syre. 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev