Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Multedrøm

Multedrøm>

2 dl sukker, skal også brukes til Nyr

2 dl vann

4 hele stjerneanis

1 dl Lakka multelikør

8 ss Nyr

1 vaniljestang

16 fingerkjeks

2 dl multer fra Molta

 

 

Kok opp 1 dl sukker, 1 dl vann og stjerneanis. Kok til sukkeret er løst opp. Ha i multene og avkjøl. Kok opp 1 dl sukker og 1 dl vann. Kok til sukkeret er løst opp. Dra kjelen til side og tilsett multelikøren. Denne laken skal du bruke til å dyppe fingerkjeksen i. Bland Nyr med frøene fra vaniljestangen og smak til med sukker. Dypp fingerkjeksen i laken med multelikør.

Legg lagvis i porsjonsglass eller i en stor serveringsbolle sammen med Nyr og marinerte multer. Denne desserten kan du lage av epler og julekakerester også. Da kan du bruke eplelikør til laken og kanel istedenfor stjerneanis. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev