Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Mørk sjokoladekrem,røkt whisky og kirsebær

Mørk sjokoladekrem med røkt whisky og kirsebær>

150 g marinerte kirsebær

200 g mørk sjokolademousse

50 g sjokoladesmuler

200 g kirsebærsorbet

 

Marinerte kirsebær

200 g kirsebær, fryste

150 g sukker

100 g vann

1 kanelstang

1 tonkabønne

 

Kok opp sukker og vann og la det trekke med kanelstang og tonkabønne. Hell over de fryste kirsebærene.

 

Mørk sjokolademousse

150 g mørk sjokolade, 60%

40 g kremfløte

3 eggeplommer

50 g sukker

250 g pisket krem

røkt whisky, gjerne Laphroaig

 

Smelt sjokolade og kremfløte forsiktig sammen. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Bland sammen sjokoladen og eggedosisen. Vend inn pisket krem og smak til med røkt whisky. Ha på sprøytepose og avkjøl.

 

Sjokoladesmuler

100 g smør

100 g sukker

125 g hvetemel

25 g kakao

1 ts bakepulver

 

Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og stek på brett i ovn, 160 °C i 10-15 minutter. Avkjøl og knus grovt med en skje.

 

 

Kirsebærsorbet

500 g kirsebærpuré

125 g vann

90 g sukker

25 g glukose

1 lime

 

Kok opp vann, sukker og glukose. Bland inn i kirsebærpureen. Smak til med lime og frys i ismaskin. Legg sjokoladekrem i bunnen av en kald tallerken. Lag et lite søkk og fyll på med marinerte kirsebær. Topp med sjokoladesmuler og legg en kule med is på toppen av smulene.

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev