Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Mandelbunn med syrlig eple

Mandelbunn med syrlig eple>

190 g eggehvite 

70 g sukker 

135 g melis 

114 g malt mandel 

40 g hvetemel 

100 g sjokoladekuler 

 

Bland melis, mandel og mel. Sikt dette og pisk eggehvite med sukker til marengs. Løft inn det tørre og sjokoladekuler.

Stekes ved 200 °C i ca. 11 minutter.   

 

 

Pralinekrem             

60 g fløte 

3 g gelatin 

420 g hasselnøtt praline 60% 

210 g fløte 

 

Kok opp 60 g fløte, smelt gelatinen i den og spe den varme fløten inn i pralinen.  Bland inn 210 g fløte og kjør glatt med en stavmikser. La stå natten over ved 4 °C.

 

 

Marshmallow 

150 g sukker 

90 g eplejuice 

25 g pasjonsfruktjuice 

55 g invert sukker 

14 g gelatin 

26 g vann 

75 g invert sukker 

 

Bland vann og gelatin og kok halvparten av juicen med sukker, 55 g invert sukker til 110 °C.Pisk 75 g invert sukker med resten av juicen og smelt gelatinen. 

 

Hell forsiktig den varme sukkerlaken over den piskede massen så den smelter gelatinen.

 

Pisk til den begynner å tykne. Has på bakematter som er smurt med olje eller formfett. La dette hvile i 12 timer, kuttes og rulles i 50/50 melis og maisenna. 

 

 

Sorbet 

500 g eplejuice 

10 g sitronjuice 

150 g sukker 

140 g vann 

40 g glukosepulver 

1,5 g stabilisator for sorbet 

 

Varm opp vann, sukker og glukose til ca. 30 °C. Tilsett stabilisator som er blandet med 1/3 av sukkeret og kok opp.  La modne i minst 3 timer. Bland inn juice og kjør i maskin til -9 °C.

 

 

Nugatine 

225 g fondant 

150 g glukose 

 

Kokes til 150 °C og has på bakematter og avkjøles. Kjør så til pulver i en hurtighakke.

 

Siktes på silikonmatter og stekes på 150 °C til den smelter. 

 

Kan drysses med litt sitronsyre for litt ekstra smak. Desserten serveres med frisk eplesalat.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev