FOTO stian Broch
								
								KOKK petter Rolund Antonsen  og Leik Thorsteinsen
								
								appetitt 4/2016
								
					 
					
						
					
				 
				
					
Kryddersouffle
½ l fløtemelk 
100 g sukker 
 35 g maizena 
 malt anis, malt ingefær, kanel og  malt nellik, etter smak 
4 eggeplommer 
 200 g eggehviter
 
Kok opp fløte og melk med sukker og ønsket mengde krydder. Bland sammen eggeplommer og maizena. Hell den varme blandingen over eggene mens du pisker. Avkjøl. Pisk eggehvitene stive og vend inn litt og litt i kremen til du får en homogen røre.
 
 
Toffee-saus
200 g sukker
50 g smør
1 dl fløte
armagnac, etter smak
 
Smelt sukkeret til karamell. Ha i fløte, smør og armagnac. Kok opp til 107 °C . Avkjøl. Server retten raskt med sausen til.