Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Kirsebærsorbet, skyrkrem og hvit sjokolade

Kirsebærsorbet, skyrkrem og hvit sjokolade>

Parfait

225 g hvit sjokolade

1,75 dl kremfløte

6 g gelatinplater, 3 plater

75 g egg

100 g sukker

200 g rømme

½ vaniljestang

2,5 dl fløte,  pisket til krem

 

Pisk krem og sett kaldt. Sukker blandes med litt vann og kokes til 121 °C. Sett egg i gang på rolig pisking, spe i sukker og pisk kaldt. Kok opp 3,5 dl kremfløte og smelt i gelatin. Smelt inn hvit sjokolade, bland det piskede egget og sukkeret inn i fløte-, sjokolade- og gelatinblandingen.

Vend inn rømme og pisket kremfløte. Frys i former du selv ønsker. Den kan også fryses i brødform med bakepapir. Denne oppskriften er noe større enn til fire personer, men den holder seg fint innpakket i frys.

 

Kirsebærsorbet

350 g kirsebærpuré

200 g vann

50 g glukose

100 g sukker

1 lime

 

Kok opp sukker, glukose og vann. Rør inn kald kirsebærpuré og la den kjøle seg ned. Når den er kald, ha i zest fra 1 lime, det grønne på limen og smak opp med limejuice. La blandingen stå på kjøl over natten før den kjøres opp i ismaskin.

 

 

Kirsebærkompott

300 g kirsebær

100 g sukker

sitronsaft

maizena til jevning

 

Varm kirsebærene med sukker forsiktig opp I en bolle dekket med plastikk i et vannbad. Etter 20 minutter siles bærene, ta vare på væsken. Kok opp væsken og jevn med maizena, men unngå å koke den for lenge. Smak til med sitronsaft ved behov når den er nedkjølt.

 

Skyrkrem

100 g skyr

melis

 

Heng skyr i et kaffefilter i en sil over natten i kjøleskapet. Vend så skyren sammen med litt melis etter egen smak. Det er veldig godt at den er litt syrlig til denne desserten.

 

Karamellisert hvit sjokolade

200 hvit sjokolade

 

Stek sjokoladen på 160 °C på bakepapir til den er gylden. Kjøl ned og hakk den opp i små biter. Parfaiten skal være temperert ved servering.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev