300 g kokte og rensede kastanjer.
Fås kjøpt på Meny og Ultra, enten vakumerte eller hermetiserte.
150 g créme fraîche
100 g sukker
1 vaniljestang
50 g pistasjenøtter
6 cocktailkirsebær
Kjør opp kastanjer med créme fraîche, frø av en vaniljestang og sukker på en blender til en homogen masse.
Hvis massen er litt tykk kan den spes ut med litt melk. Kastanjene kan være litt forskjellige. Fyll massen på en sprøytepose.
Finhakk pistasjnøttene og cocktailkirsebær.
Tuille, tynne kjeks
50 g smør
75 g melis
60 g eggehvite
60 hvetemel
Bland alt sammen til en homogen masse og sett kaldt en time. Klipp ut av en melkekartong på 13x8 cm. Klipp et hull på innsiden på 11x7 cm.
Legg bakepapir på et stekebrett og forvarm ovnen til 200 °C. Legg melkekartongmalen ned på et brett og smør et tynt lag kjeksmasse i hullet på pappen i et tynt lag.
Lag kun fire av gangen pr stekebrett. Sett dem i ovnen i ca to minutter til de har begynt å ta farge på kantene.
Ta dem ut og bruk en stekespade for å rulle dem opp som sigarer. Rull rundt pekefingeren for å få dem jevne. De blir veldig fort helt sprø og da kan de ikke formes mer.
Fyll forsiktig kjeksrørene med kastanjekrem fra begge sider. Pynt med cocktailbær og pistasjenøtter på sidene og dryss litt melis over.