Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Karamellpudding, eplepuré, eplechips, vaniljerømme og sitronkrem

Karamellpudding, eplepuré, eplechips, vaniljerømme og sitronkrem>

karamellpudding 

1 liter melk

260  g sukker

300 g hele egg

80 g eggeplommer

1 vaniljestang, splittes og frø skrapes ut

 

Varm opp melken med sukker og vanilje og la dette trekke i 15 minutter. Rør sammen egg og eggeplommer, tøm melken over og rør godt sammen.

 

til formene

100 g sukker

1 ss vann

 

Varm sukker og vann i en kjele. La sukkerert koke til det får en gyllenbrun farge. Denne tømmes i bunnen av formene og fyll karamellpuddingen over. Sett formene i vannbad dekket med folie og bak på 140 °C i 1-1,5 time til puddingen er stiv.

 

eplechips

40 g mel

80 g vann

240 g god eplejuice

80 g olje

 

Bland først mel og vann. Kjør sammen alt av ingredienser med en stavmikser. Stek smeten i en teflonpanne med olje på medium varme til den blir lys gyllen. Fyll panna som om du steker pannekaker. Sett hele panna i en balje med vann for å avkjøle. Løft deretter ut chipsen.

 

 

eplepurè

3 norske epler

 

Del eplene i to og ta ut kjernen. Legg dem på et stekebrett med snittflaten ned. Bak i ovn på 180 °C i 20 minutter. Løft av skallet og kjør eplene i en blender.

 

 

sitronkrem

120 g  sitronsaft

1 sitron, kun skallet revet med microplane

3 hele egg

4 eggeplommer

120 g sukker

240 g  kaldt smør, i terninger

 

Bland alle ingredienser bortsett fra smøret i en kjele. Varm opp, under konstant røring, til ca. 80 °C når den tykner litt. Trekk kjelen av platen og rør godt i ca. 1 minutt til så den ikke klumper seg. Spe deretter inn en og en smørterning. Kjøl ned i en beholder i isbad.

 

vaniljerømme

2 dl rømme

½ vaniljestang, kun frøene

2 ts melis

 

Bland alle ingrediensene og pisk det stivt.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev