karamellpudding
1 liter melk
260 g sukker
300 g hele egg
80 g eggeplommer
1 vaniljestang, splittes og frø skrapes ut
Varm opp melken med sukker og vanilje og la dette trekke i 15 minutter. Rør sammen egg og eggeplommer, tøm melken over og rør godt sammen.
til formene
100 g sukker
1 ss vann
Varm sukker og vann i en kjele. La sukkerert koke til det får en gyllenbrun farge. Denne tømmes i bunnen av formene og fyll karamellpuddingen over. Sett formene i vannbad dekket med folie og bak på 140 °C i 1-1,5 time til puddingen er stiv.
eplechips
40 g mel
80 g vann
240 g god eplejuice
80 g olje
Bland først mel og vann. Kjør sammen alt av ingredienser med en stavmikser. Stek smeten i en teflonpanne med olje på medium varme til den blir lys gyllen. Fyll panna som om du steker pannekaker. Sett hele panna i en balje med vann for å avkjøle. Løft deretter ut chipsen.
eplepurè
3 norske epler
Del eplene i to og ta ut kjernen. Legg dem på et stekebrett med snittflaten ned. Bak i ovn på 180 °C i 20 minutter. Løft av skallet og kjør eplene i en blender.
sitronkrem
120 g sitronsaft
1 sitron, kun skallet revet med microplane
3 hele egg
4 eggeplommer
120 g sukker
240 g kaldt smør, i terninger
Bland alle ingredienser bortsett fra smøret i en kjele. Varm opp, under konstant røring, til ca. 80 °C når den tykner litt. Trekk kjelen av platen og rør godt i ca. 1 minutt til så den ikke klumper seg. Spe deretter inn en og en smørterning. Kjøl ned i en beholder i isbad.
vaniljerømme
2 dl rømme
½ vaniljestang, kun frøene
2 ts melis
Bland alle ingrediensene og pisk det stivt.