Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Kandisert ingefær

Kandisert ingefær>

5 store ingefær

1,5 l vann

perlesukker

 

Skrell av skallet på ingefæren, trim sidene slik at du får kvadratiske, avlange biter. Da blir det enklere å kutte ingefæren i jevne, store terninger på 0,5x0,5 cm. Kok opp vannet i en kjele og tilsett ingefærterningene. Småkok ingefæren i 1,5 time i vannet og la det simre. Sil av ingefæren og ta vare på ingefærvannet. 

Dette skal brukes til å koke daddelglacen til ribba. Kjøl ned ingefæren og rull terningene i perlesukker.

 

Legg den på bakepapir på brett og tørk den i ovnen på 55 °C over natten, eller ca. 4 timer på 85 °C. Avkjøl på kjøkkenpapir.

 

Lag små «kornetter» av bakepapir, se på bildet. Klipp ut en skarp triangel av bakepapir. Rull innover fra spissen til du har et slags «kremmerhus» av bakepapir. Brett inn rundt kanten slik at du fester «kornetten» og fyll den med kandisert ingefær.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev