Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter brulee, svisker, marsipan og krydderkake

brulee, svisker, marsipan og krydderkake>

6 dl fløte

6 store eggeplommer  

½ vanlijestang

4 grovknust stjerneanis

80 g sukker

200 g svisker, bløtlagt natten over i oppvarmet cognac, armagnac eller calvados

100 g marsipan

demerarasukker til karamellisering

 

Rør sammen sukker, eggeplommer og fløte. Skrap ut vaniljefrøene og ha disse og knust stjerneanis i smeten. Dekk til og sett kjølig over natten.Sviskene kjøres sammen med en blender eller stavmikser. Legges i bunnen av den formen du skal bruke til brûleéen.

Dytt ned små biter av marsipan og jevn ut overflaten. Rør om i smeten og sil den gjennom en finmasket sil. Hell over i formen og sett i forvarmet ovn ved 95-100 °C. Bak til kremen setter seg. Det tar ca 20-30 minutter avhengig av tykkelse på porselenet og høyden på formen.

Kjøl helt ned og brenn av med demerarasukker ved servering. Server med Andreas Julekrydderkake.  

 

Honning-krydderkake

420 g mel

1 ss bakepulver

1 ts natron

½ ts salt

4 ts kanel

½ ts malt nellik

½ ts allehånde

½ ts muskat

1 ts finrevet fersk ingefær

300 g sukker

85 g mykt, brunt sukker

frøene fra ½ vaniljestang

2,4 dl rapsolje

2,4 dl flytende honning, acazie-honning eller annen honning som smaker litt

2,4 dl sterk te, gjerne en krydret te som feks. Chai, men Earl Grey går også bra

1,2 dl appelsinjuice, gjerne ferskpresset

0,6 dl whisky

3 store egg, romtempererte

smør og mel til smøring av formen

 

La deg ikke skremme av den lange listen med ingredienser, den er enkel å lage og vel verd det! Dette er en stor oppskrift som fyller to 12 x 32 cm brødformer, eller tre mindre. Baker du den i små former er den super å gi bort til jul. Kaken er fantastisk saftig og holder seg godt i over en uke.Sett ovnen på 180 °C.

Smør formene med smør og sikt et tynt lag med mel over. Bland mel, bakepulver, natron, salt og krydderene i en stor bolle. Lag en grop i blandingen og tilsett hvitt og brunt sukker, vanilje, olje, honning, te, juice, whisky og tilslutt eggene.

Tips: Mål opp oljen før honningen, da er det lettere å få all honningen ut av målebegeret. Bland alt til en jevn røre med en mikser. Skrap kantene og bunnen med en slikkepott så du får blandet alt godt. Hell røren i de smurte formene. Stekes på midterste rille i 45-55 minutter.

Sjekk kakene jevnlig så de ikke blir overstekt. Et godt tips er å sette formene på et stekepapir inne i ovnen. Det gjør at du får en jevnere steking og at bunnen ikke blir tørr. Sett formene til avkjøling på en rist i ca. 15 minutter før du tar kaken ut av formene.    

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev