Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Ispinne med kaffe og karamell

Ispinne med kaffe og karamell>

Kaffeis

750 g fløte

750 g H-melk

400 g sukker

240 g eggeplommer

1 vaniljestang

2 plater gelatin

100 g knuste espressobønner

 

Kok opp melk, fløte og en vaniljestang delt i to. Rør sammen eggeplommer og sukker. Hell 1/3 av den varme fløtemelken over eggeplommene og rør til sukkeret oppløses. Hell i den resterende fløtemelken og slå tilbake i kjelen. Varm forsiktig opp til 84 °C under omrøring.

Tilsett espressobønner og gelatinplater og la det trekke i kjøleskapet i 24 timer. Etter 24 timer, sil vekk kaffebønnene og kjør i ismaskin. Oppbevar i fryseren til du er klar til å montere ispinnen.

 

Saltkaramell

500 g sukker

600 g fløte

100 g tempererte smørterninger

salt

 

Lag en mørk karamell av sukkeret og varm opp fløte i mellomtiden. Spe den varme fløten i karamellen under omrøring og ha i smørterninger. Kok til 106 °C og smak til med salt. 

 

Montering

300 g mørk sjokolade

50 g knuste peanøtter

saltkaramell

kaffeis

trepinne

 

Finn en ønsket form og kjøl ned i fryseren i minst 10 minutter. Her er det brukt en rektangulær 50 x 1 x 1 cm silikonform. Bruk en skje til å fylle formen halvfull med is. Sprøyt en stripe med karamell i senter av isen. 

Fyll så formen full med is. La den stå i fryseren i 5 timer for å sette seg.  Smelt sjokolade. Ta isen ut av formen og stikk en pinne gjennom senter av isen. Dypp så umiddelbart isen i sjokoladen og dryss med peanøtter og karamell. Jobb hurtig og få den tilbake i fryseren så fort som mulig.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev