Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Inka sjokolade

Inka sjokolade >

Inka sjokolade 

140 g Valrhona Illanka sjokolade

1 dl vann

80 g sukker

90 g temperert smør

100 g egg

40 g sukker

 

Lag en bakt sjokoladekrem av 1 dl vann og 80 g sukker som kokes til sukkerlake. Hakk sjokoladen og tilsett temperert smør som smeltes i sukkerlaken.

100 g egg og 40 g sukker vispes til eggedosis og vendes lett inn. Bak sjokoladen i ildfast form tildekket med plast på 96 °C med varmluft i 40 minutter.  

 

Sjokolade og chilisorbet

200 g sukker

75 g Valrhona kakao

1 ts maldonsalt

170 g Valrhona Coeur de guanaja p 125

frø fra en vaniljestang

1 ts chiliflakes

5,5 dl vann

 

Vann og sukker kokes opp og helles over de øvrige ingrediensene. Bland med en stavmikser i 30 sekunder og frys til sorbet i en ismaskin.

 

Sjokolade-«jord» med cacaonibs og anis

Oppskrift til 3-4 brett

 50 g temperert, usaltet smør

17,5 g Valrhona kakao

50 g mel

50 g sukker

2,5 g salt

17,5 g cacaonibs

2,5 g anis

 

Alt smuldres og bakes på 150 °C  i 20 minutter. Rør rundt i blandingen etter 10 minutter og avkjøl.

 

Dehydrert sjokomousse

112 g Valrhona Illanka sjokolade, smeltet i vannbad

32 g eggeplomme, rørt inn sjokoladen, avkjøles i 5 min

120 g eggehvite

320 g sukker

1 ts maldonsalt                                

1 ts sitron

 

Visp eggehviter og sukker til marengs. Fold inn i sjokolade- og eggeplommerøren. Smak til med maldonsalt og sitron. Smøres på bakepapir eller silikonmatte og dehydreres til det er tørt på 60 °C.

 

Limecurd

6 egg

150 g sukker

saft og zest av 5 lime

1 ts sitronsyre

2 plater gelatin

150 g usaltet smør

 

Egg, sukker og lime vispes over vannbad til en tykk krem, ca 82 °C og settes til side. Gelatinen bløtes i kaldt vann og vispes inn i kremen. Visp inn smøret,  passer og avkjøl.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev