Ingefærbunn
3 egg
2 dl sukker
1 dl vann
2 dl mel
1 ½ ts bakepulver
2/3 dl finhakket syltet ingefær
Visp egg og sukker til eggedosis og vend forsiktig inn vannet.
Bland mel, bakepulver og ingefær. Vend forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i en avlang brødform som er godt smurt med smør og drysset med mel.
Det gjør det lettere å få kaken ut av formen.
Stekes i ovnen på 165 °C i ca 30 minutter. Avkjøl.
Mascarponekrem
1 ark gelatin
250 g mascarpone
250 g vaniljekrem
2 ts finrevet limeskall
1 dl cremé fraîche
1 ½ ss melis
Legg gelatinen i kaldt vann i 10 minutter.
La alle ingrediensene stå i romtemperatur 1 time før kremen lages.
Pisk mascarpone og vaniljekrem så du har en helt glatt krem.
Bland inn limeskall, cremé fraîche og melis.
Smelt gelatinen med 1 ss av vannet i en kjele og vend inn i mascarponekremen.
Sett mascarponekremen kaldt til den skal brukes.
Skjær ingefærbrødet i skiver og kutt til ønsket størrelse. Grilles.
Legg en skive på tallerkenen. Sprøyt på mascarponekremen og legg jordbær rundt.
Sett på et lokk på toppen. Serveres med et dryss av melis, friske jordbær og jordbærpuré.