Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Hvit sjokolade, honningiskrem og epleskum

Hvit sjokolade, honningiskrem og epleskum>

Stratosbar

150 g hvit sjokolade

15 g kakaofett

 

Varm opp sjokolade og kakaofett til 45 °C. Kjøl den ned igjen til 35 °C. Fyll massen på en espumaflaske og tilsett 2 gasspatroner. Sprøyt i beger som settes i en vakummaskin. Start vakummaskinen, stopp maskinen når massen ikke heves mer. La den være i maskinen i ca 40 minutter til sjokoladen har stivnet.

 

Brent honningiskrem

150 g honning

1 l fløte

7 eggeplommer

 

Karamelliser honningen, tilsett fløten og kok opp. Tilsett egg og varm opp til 72 °C og avkjøl. Kjør til is i en ismaskin.

 

Lavendel og epleskum

4 Pinklady epler

4 lavendelblomster

500 g vann

250 g sukker

saft fra en sitron

3 plater gelatin

 

Skrell eplene og epleskallet kokes opp sammen med lavendel, sukker og vann. Avkjøl alt uten å sile og la det stå i 2 døgn for å trekke ut smak. Kok opp, tilsett sitron og gelatin. Sil av og fyll på espumaflaske med 2 patroner. Sprøytes i nitrogen, rulles rundt og formes til en ball. Kjernen skal være soft. Pynt med god olivenolje, hvit sjokolade, pinjekjerner, lavendel og tagetes.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev