Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Hvit sjokolademousse med ferskensorbet, ingefær og lavendel

Hvit sjokolademousse med ferskensorbet, ingefær og lavendel>

Hvit sjokolademousse

100 g fløte

100 g hvit sjokolade

1 plate gelatin

100 g fløte

 

Kok opp fløten, tilsett sjokolade og gelatin. Når sjokoladen er smeltet, tilsettes 100 g fløte. Rør til blandingen er kald. Settes til avkjøling i passe form.

 

Ferskensorbet

100 g fersken

100 g vann

10 g sukker

10 g glukose

2 g ingefær

1 g sitronsyre

 

Kutt fersken i små biter og legg bitene i en kjele. Kok dem i ca. en time og la dem trekke i ca. 2 timer. Press blandingen gjennom en sil. Bruk resten til syltetøy. Reduser frukten til en coulis og tilsett  litt presset ingefær. 

 

Karamellisert hvit sjokolade med lavendel

200 g hvit sjokolade

10 g fersk lavendel

 

Legg sjokoladen i en kjele, varm den forsiktig til fargen blir gyllenbrun. Tilsett lavendel og stryk sjokoladen utover et papir. Avkjøl til den blir sprø og kan brytes i fine biter.

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev