Hvit sjokolademousse
100 g fløte
100 g hvit sjokolade
1 plate gelatin
100 g fløte
Kok opp fløten, tilsett sjokolade og gelatin. Når sjokoladen er smeltet, tilsettes 100 g fløte. Rør til blandingen er kald. Settes til avkjøling i passe form.
Ferskensorbet
100 g fersken
100 g vann
10 g sukker
10 g glukose
2 g ingefær
1 g sitronsyre
Kutt fersken i små biter og legg bitene i en kjele. Kok dem i ca. en time og la dem trekke i ca. 2 timer. Press blandingen gjennom en sil. Bruk resten til syltetøy. Reduser frukten til en coulis og tilsett litt presset ingefær.
Karamellisert hvit sjokolade med lavendel
200 g hvit sjokolade
10 g fersk lavendel
Legg sjokoladen i en kjele, varm den forsiktig til fargen blir gyllenbrun. Tilsett lavendel og stryk sjokoladen utover et papir. Avkjøl til den blir sprø og kan brytes i fine biter.