Gateau Marcel
400 g mørk sjokolade, minst 70 %
400 g smør
400 g sukker
8 eggeplommer
10 eggehviter
1 rund kakeform, ca. 18 cm i diameter
Pynt
50 g mørk sjokolade og gullstøv, eller annen pynt
Sett ovnen på 175 °C. Hakk sjokoladen grovt, og smelt den sammen med smør og 300 g sukker over et vannbad. Ta bollen vekk fra varmen, og tilsett eggeplommer slik at sjokoladen tykner.
Pisk eggehviter og 100 g sukker i en egen skål til en seig og blank marengsmasse. Vend forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Del deigen i to boller, og sett den ene i kjøleskapet.
Dekk bunnen av kakeformen med bakepapir. Smør kantene med smør, og dryss gjerne også med litt sukker. Fordel halvparten av deigen du ikke har satt i kjøleskapet i kakeformen. Stek i 25 minutter. La den kjøle seg ned før du fjerner formen. Gjør formen klar med nytt bakepapir, smør og sukker, og hell den resterende halvdelen som ikke står i kjøleskapet i, og stek på samme måte.
Fordel den halvdelen som står i kjøleskapet over bunnen i formen. Plasser den andre kaken over, og topp med litt kald deig.
Sett kaken på kjøl over natten. Dekorer med temperert sjokolade pyntet med gullstøv.
Olivenoljeiskrem
Lag en klassisk fløteis til paco hvor du tar 1/3 av melk og fløte og erstatter det med en god, fruktig kaldpresset olivenolje. Svarthyll plukkes når de er modne og kokes opp med syrlig sukkerlake med eddik og konserveres på Norgesglass. Lag en gelé på sukkerlaken og agar pulver. Husk at svarthyll er giftig i rå tilstand.