200 g Hitra blå
2 ss god fløte
3 kg plommer
1 dl epleeddik
50 g økologisk sukker
3 dl vann
300 g ferske mandler
1 dl nøytral olje.
Kutt osten i biter og frys den sammen med fløte, helst med nitrogen.
Kjør den i en kjøkkenmaskin til en granulert ost. oppbevar den i fryseren.
Del plommene i 2 og ta ut steinene. Knus steiner og kjernene, kok de opp med vann, eddik og sukker. Slå det over plommene og vacumer dem i pose.
Oppbevares minimum 3 måneder. Ta plommene ut av posen og hell av væsken. Press plommene gjennom en sil og kjør dem til en glatt pure. Juster med væsken og server dem varme.
Kjør mandler og olje til en nesten glatt masse. Varm opp forsiktig helt til mandlene er skikkelig karamelliserte. Sil av massen og bruk oljen.
Server på varm tallerken, varm plommepure med olje og den fryste osten til sist.