FOTO tom haga
KOKK christian Andre Pettersen
appetitt 2/2014
1 liter fløte
2 dl melk
200 g sukker
4 plater gelatin
1 vaniljestang
Jordbærgelé
200 g fryste jordbær
50 g sukker
75 g sukker
4 plater gelatin
Nystekt kake
130 g egg
5 g bakepulver
10 g melis
75 g sukker
90 g smør
sitronskall
90 g hvetemel
1 pakke spiselige blomster
Fløterand
Legg gelatinen i bløt. Kok opp fløte, melk, sukker og vaniljestang, og smak til med i klype maldonsalt.
Vend i gelatinen og rør sammen.
Avkjøl før du støper det i glass eller på tallerken og la det ligge på kjøl i fire timer.
Jordbærgelé
Ha de frosne jordbærene i en bakke og strø over 50 g sukker.
Ta plast over og bak i ovnen på 60 °C i 1 time til all væsken slipper bærene.
Bland ut 75 g sukker med væsken fra juicen og ha i den bløtlagte gelatinen.
Støp geleen over fløteranden som har satt seg.
Nystekt kake
Egg, sukker og melis vispes lett sammen.
Sikt inn hvetemel og bakepulver.
Ha til slutt i brunet smør og tilsett sitronzest.
Fløteranden serveres med nystekte kaker ved siden av og pyntes med ønskede urter.