Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Flambert omelette Norvègienne

Flambert omelette Norvègienne>

Bunn 

150 g smeltet usaltet smør, avkjølt 

90 g melis 

185 g hvetemel, siktet 

2 g salt 

7 g bakepulver 

185 g egg 

75 g invertsukker 

40 g melk 

 

Bland alt det tørre. Ha så i egg og smeltet smør. Kjøres glatt med en stavmikser eller i en hurtighakke og mot slutten tilsettes melk. Has på brett med bakematte, ca. ½ cm tykk. Stekes på 180 °C i ca. 6 minutter.

 

 

Appelsin confit

Skjær av skallet på 4 appelsiner. Legg dem i kaldt vann og kok opp, dette gjøres tre ganger. Skrap skallet rent for det hvite. Fjerde gang trekkes de ved 90 °C i sukkerlake til de er møre. 

 

 

Sukkerlake 

0,5 l vann 

625 g sukker 

 

Sil av laken og kutt appelsinene i terninger. Bland 50/50 sukkerlake med Grand Marnier natten over. Bruk den laken som appelsinen er kokt i.

 

 

Vaniljeis 

518 g H-melk 

32 g melkepulver 

115 g sukker 

35 g glukosepulver 

65 g eggeplomme 

42 g usaltet smør

1 vaniljestang 

3,5 g stabilisator 2000 Louise Francois eller iskrem-stabilisator 

 

Bland melk, sukker, eggeplommer og glukose med en stavmikser. Varm opp til 30 °C og tilsett stabilisator som er blandet med ca. ¼ av sukkeret og vaniljestangen. Varm så opp til 85 °C og smøret has i. Hold den på 85 °C i ca. 4 minutter.

 

Avkjøles og modnes natten over ved 4 °C med vaniljestangen i.

 

Ta ut vaniljen, kjør med en stavmikser og frys i ismaskin til -8 grader.

Når isen tas ut, drysses appelsin confit i. Ha på bunner som er dynket i laken som appelsinen har ligget i.

Frys inn og dekk med marengs, brennes av og server.

 

 

Marengs

180 g eggehvite 

360 g sukker 

90 g vann 

 

Vann og sukker kokes til 121 °C og has over lettpisket eggehvite og piskes så kaldt. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev